Nico Hischier lehet a vb legnagyobb felfedezettje

 

A legnagyobb meccsek még hátra vannak a junior-világbajnokságon, de egy kiesett játékos máris felkerült a 2017-es draftlista top tízes jelöltjei közé.

A svájci fiatalember éppen szerdán ünnepli 18. születésnapját és ugyan nem úgy tölti, ahogyan azt ő leginkább szeretné, vagyis az elődöntőre való felkészüléssel, keseregni még sincs oka. Öt meccsen szerzett négy góljával és három asszisztjával ő lett csapata legeredményesebb játékosa. Az USA ellen 3-2-re elveszített negyeddöntőn két gólt szerzett és ha nincs a fantasztikus napot kifogó amerikai kapus, minden bizonnyal belövi a harmadikat is. Nem véletlen, hogy Bob Motzko az USA válogatottjának szövetségi kapitánya nem fukarkodott a dicsérő szavakkal Hischiert illetően. A mester a következőket nyilatkozta a The Hockey News-nak: ?Hischier a legjobb játékos, akit ezen a tornán láttam játszani. Mind a négy sorunkat kipróbáltuk ellene, de semmi nem használt, gyakorlatilag minden cseréjében ránk borította a pályát. Ez volt az első mondat, amit az öltözőben mondtunk egymásnak: Ő a torna legjobb játékosa.?

hischier

Hischier a QMJHL-ben szereplő Halifax Mooseheads játékosa, 31 meccsen 23 gólnál és 48 pontnál jár, ezzel hatodik a góllövőlistán, de neki van a legkevesebb meccse az éllovasok közül. Ha a meccsenkénti gólátlagot nézzük, már második csapattársa, Maxim Fortier mögött. Csapatában egyébként a svájci Connor McDavid a beceneve, bár ifjúkori példaképe az orosz Pavel Dacjuk. Ha megnézzük, mit és hogyan is csinált az USA ellen, azonnal nyilvánvalóvá válik, hogy amit lehetett el is lesett tőle, talán még többet is. Elképesztő kreativitással teremt szorult helyzetekből új ziccereket, a bővebb összefoglalóban pedig azt is láthatjuk, hogy két gólján kívül volt még legalább 2-3 gólt érő passza is. Az idei draftot június 23-án tartják Chicagóban, természetesen számtalan név fog addig még felbukkanni, mint az 1/1-es draft esélyese, de ha így folytatja, Nico Hischier lesz az egyik első számú jelölt.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum