Az NHL erősen negatív érzésekkel áll az olimpiához

 

Bettman továbbá tagadja, hogy a részvételért kínálták volna a kollektív szerződés meghosszabbítását. A napokban tárgyal a liga igazgatótanácsa Palm Beachen.

A liga tulajdonosainak számtalan problémája van az olimpiai részvétellel, amelyeket három főbb pontban lehet összefoglalni: egyrészt a szezon egyik legfontosabb periódusában kell bezárni a boltot két és fél hétre, másrészt megnő sérülésveszély, harmadrészt viszont semmilyen közvetlen haszonnal nem jár cserébe. ?Rengeteg tulajdonos, rengeteg klub aggódik amiatt, hogy mivel jár az olimpiai részvétel ? mondta Bettman az újságíróknak. ? Mivel jár a sérülések terén? Nem csak közvetlenül a meccsek alatt, hanem mert a sűrűbb szezonban a játékosok fáradtabbak lesznek, nagyobb lesz a teher rajtuk, így megnő a sérülések kockázata. Már öt olimpia van mögöttünk, jobban látjuk ezeket a dolgokat.?

Ezzel együtt hivatalos döntés még nem született, David Poile, a Nashville Predators menedzsere elmondta: ?A közelmúlt összes olimpiáján ott voltam, de nem vagyok biztos benne, hogy Nagano és Torino hozott-e bármilyen hasznot is az NHL-nek. Salt Lake City és Vancouver? Teljes mértékben! Nagyon fontos kérdések ezek, bizonyos fokig mindenkinek igaza lehet. De végső soron a mi 82 meccses versenynaptárunknak kell elsőbbséget élveznie. Az én döntésemben is ez lesz a meghatározó.?

Bár hivatalos döntés még nincs, Alekszandr Ovecskin máris kijelentette, hogy mindentől függetlenül ő biztosan ott lesz majd a játékokon. Az újságírók megkérdezték Bettmant, hogy milyen büntetésre számíthat az orosz szupersztár, ha negatív döntés születik: ?Még nem tartunk ott. Nincs rá okunk, hogy ezen gondolkozzunk. Még semmilyen döntés nem született, nem akarunk fenyegetni senkit. Erről egy másik alkalommal fogunk döntést hozni.?

betmman

Az igazgatótanács ülésének első napját követő sajtótájékoztatón szóba került az NHL ajánlata, mely szerint elengedik játékosaikat, ha azok három évvel meghosszabbítják a 2022-ben lejáró kollektív szerződést. Az ajánlatról részletesen írtunk itt és itt. A játékosok azóta vissza is utasították az ajánlatot. Akkoriban az NHL nem cáfolta az ajánlattételt, most Bettman új verzióval állt elő. Szerinte a felvetés nem az olimpiai részvétel közvetlen áruba bocsátásáról szólt: ?Ha megnézzük a naptárat, akkor számos más eseményt is látunk a kérdéses időintervallumban. Ha erre a periódusra sikerülne megszabadulnunk a kollektív szerződés meghosszabbításától, akkor két olimpia, két világkupa és két Ryder-kupa biztonságos megrendezésére kerülhetne sor, bármilyen formát is öltsön ez utóbbi. Még fontosabb, hogy ezzel azt közvetítenénk a világnak és szurkolóinknak, hogy 9 évre megkötöttük a munkabékét, ami még akkor is jó dolog, ha vannak bizonyos pontok, amelyeket meg szeretnénk változtatni.?

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum