A kis Levin sosem adja fel

 

Egy 16 éves tehetség lehet Izrael első NHL-ese.

Hogy egy 8 éves kisfiú arról álmodik, magasba emeli a Stanley Kupát, ez mindennapos. Legalábbis Kanadában, de biztos nem az Izraelben. Bő egy évvel ezelőtt írtunk egy 15 éves izraeli srácról, akinek eltökélt szándéka, hogy megszerzi az ezüst serleget. David Levin túl van az első OHL-es szezonján, nemrégiben tért vissza a nyári szünetet követően Kanadába, ennek apropóján jártunk utána, hogyan telt az első szezonja a tengerentúlon. A tavalyi OHL-es draft legelső választottja a Sudbury Wolves színeiben 47 meccsen 9 gólt ütött és összesen 30 pontot szerzett. Bekerült a kanadai utánpótlásprogramba, játszhatott az U17-es válogatottban is.

Levin Sudbury

Levin így nyilatkozott az eddigiekről: “Elképesztő szezon volt, ez volt életem eddigi legjobb időszaka, egy lépéssel közelebb kerültem az álmomhoz, egy lépcsőfokkal feljebb jutottam. De miután játszottam néhány mérkőzést, rá kellett jönnöm: nem számít, hogy mit csináltam az előző mérkőzésen, minden alkalommal be kell bizonyítanom, miért voltam a legelső kiválasztott. Ezt nehéz megmutatni minden nap, de erőt ad, hogy a Sudbury meze ? akárcsak az izraeli zászló ? kék és fehér. Örülök annak, hogy olyan messziről idáig jutottam, hiszen így bebizonyítottam, hogy bárkiből lehet jégkorongjátékos. Sosem adom fel.”

Levinről beszélt az edzője, David Matsos, csapattársa, Reagan O’Grady és Matt Ryan, az NHL egyik legjobb játékosmegfigyelője is. Matsos elmondta, hatalmas potenciált éreztek Levinben, amikor 14 évesen először látták játszani. Kivételes képességei mellett az volt a legfeltűnőbb, hogy van érzéke a hokihoz, vele született tehetsége, amit semmilyen formában nem lehet tanulni.

Ryan azt mondta róla, hogy a tudása mellett a játékintelligenciája emeli ki a korosztályából. Úgy lát, hogy a játékának a sebessége nem csökken, villámgyorsan olvas minden mozzanatot. Csapattársa, a védő O’Grady a kitartását emelte ki. Levin olyan tudás birtokában van, mint kevesek, és mindezt úgy érte el, hogy naponta több órát utazott, hogy edzeni tudjon, ráadásul egyedül, hiszen nem volt partnere a jégen.

Levin tehetségére hazájában is felfigyeltek, értékelik és elismerik azt, amit elért. Rendkívül rendhagyó módon a katonai szolgálat alól is felmentést kapott 2018-ig, ezzel talán az eddigi legkomolyabb akadály hárult el, így a drafton még részt vehet. Ha kiválasztják, ismét közelebb kerül az álmaihoz, és jégre léphet példaképei, Kane és Malkin ellen ? vagy jobb esetben mellett.

levin

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum