Izgalmas újabb üzletek várhatók az NHL-ben

 

A Calgary Flames, a Tampa Bay Lightning, a Colorado Avalanche és a New York Rangers alkotta négyesre lesz érdemes figyelni a közeljövőben.

Július elsején nyílt meg a játékospiac, a dátum előtt, alatt és után is sok fontos szerződést kötöttek a csapatok, az általános igazgatók többsége így már nyaralását tölti, vagy legalábbis nem a keret alapjainak lerakásával van elfoglalva. Akad azonban néhány csapat, amelyek előtt még jelentős feladatok állnak. A CBS Sports összeszedte, mely csapatoknak kell még kulcsjátékosokkal megegyezniük.

Az első helyen a Calgary Flames áll, ahol Sean Monahan és Johnny Gaudreau szerződése jövő nyáron lejár. Sok GM a fél karját odaadná, ha két ilyen fiatal és ponterős játékosa lehetne. Gaudreau 23, Monahan 22 éves lesz, előbbi 78, utóbbi 63 pontot termelt az előző szezonban. Mindketten tagjai a Világkupára készülő amerikai válogatott keretnek. Az egyetlen problémát az jelenti, hogy egyszerre jár le a szerződésük, ami gondot okozhat a fizetési plafon körüli sakkozásnál. A Flamesnek nagyjából 15 millió elkölthető dollárja van, elvileg tehát van helye, hogy hasonló szerződést tegyen a két játékos elé, mint amit a nashville-i Filip Forsberg kapott: ő hat évre 36 millió dollárért írt alá. Ha közben még sikerülne megválni a kissé drága Dennis Wideman hátvédtől, aki utolsó évében 5,25 milliót fog zsebre tenni, ennél akár jobb feltételeket is kiharcolhatnak maguknak.

Steve Yzerman nyara bátran nevezhető zsúfoltnak. Június 29-én 8 évre szóló, 68 millió dolláros szerződést írt alá Steven Stamkosszal, július elsején 63 millióért szintén 8 évre szerződtette Victor Hedmant, három évre 10 és fél millióért Andrej Vasziljevszkijt. Július közepén Alex Killornnal hosszabbított, hét évre, 31,15 millió dollárért. Azonban azok után sem dőlhet hátra, hogy szűk három hét alatt befektetett közel 173 millió dollárt, ugyanis az elmúlt évek egyik sikercsapatában további kulcsjátékosok várnak arra, hogy a sorsuk rendeződjön. Közülük is kiemelkedik Nyikita Kucserov, aki valósággal berobbant a ligába, tavaly csapata legponterősebb játékosa volt, gólokban is csak Stamkos előzte meg, és még csak 23 éves.

NHL: Stanley Cup Playoffs-Tampa Bay Lightning at Pittsburgh Penguins

A Lightningnak jelenleg 8,5 millió elkölthető dollárja van, miközben Kucserov csak egyike annak a három orosz játékosnak, akikkel mindenképpen meg kell egyezni, hiszen Namesztnyikov és Nyeszterov szintén RFA-státuszba kerül a következő szezonban. Namesztnyikov ügyében a döntőbíróság is összeül, ennek napja július 29-re van kitűzve, ha addig nem sikerül a feleknek megegyezniük. Yzerman korábban utalt arra, hogy az orosz trióra igényt tartana, ami viszont csak más játékosok elküldésével lehetséges. A legveszélyeztetettebb helyzetben a hírek szerint Valtteri Filppula, Ryan Callahan és a kapus Ben Bishop van. Igen ám, de mostanra a legtöbb csapat kapuskérdése rendeződni látszik, a Vezina-trófeáért küzdő Bishop pedig túl nagy tétel ahhoz, hogy valaki csak úgy elvigye. Az már az egy egész évig húzódó Stamkos-ügyből is látszott, hogy Yzerman nem kapkodós fajta, kötélből vannak az idegei, türelmesen tud várni akár a végtelenségig, így feltehetően jó darabig lesznek még nyitott kérdések a fent említett játékosok kapcsán is.

A New York Rangers erős héten van túl, sikerült rendeznie Chris Kreider és Kevin Hayes ügyét, hátul azonban továbbra is vannak teendők. Keith Yandle Floridába költözésével szükségük lesz egy a koronggal jól bánó bekkre, amilyen Kevin Shattenkirk vagy Tyson Barrie, mert a jelenlegi hátsó alakzat karcsúnak tűnik. Barrie-re a Coloradónak is szüksége lesz, ahol az elmúlt három évben 222 meccsen nem kevesebb, mint 140 pontot termelt. Az Avalanche számára tehát első számú érdek a bekk megtartása, nagy kérdés, hogy ezt megengedheti-e magának. Jelenleg ugyanis csak 6,5 millió dollárral van a klub a plafon alatt, ami elégnek tűnik, az ügy mégis arbitrálás alá került, a tárgyalás napja július 29-ére van kitűzve. Nagy hiba lenne, ha addig nem sikerülne megegyezniük a feleknek.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum