Vay Ádám megéri a befektetést

   

Ezt nem más, mint a Minnesota Wild igazgató-helyettese, Brent Flahr nyilatkozta a Duluth News Tribune-nak. A lap, amely szerint Vay úgy néz ki, mint egy NHL-es kapus, úgy tippeli, a magyar hálóőr az AHL-ben kezdheti a szezont.

Flahr másodállásban az Iowa Wild GM-je is, tehát érdemes odafigyelni arra, amit mond. Blogunk a szerződés aláírásának másnapján már készített vele interjút, a duluthi lap a csütörtöki egymás elleni mérkőzés után kérte meg a szakembert, hogy ossza meg első benyomásait a kapusról. Flahr elmondta, a 22 éves hálóőr “félelmetes” fizikai adottságokkal rendelkezik: “Ezeket az adottságokat nem lehet tanítani, mint ahogy a testméreteket sem” ? mondta a magyar válogatott játékosról, akinek a legfrissebb mérlegelés szerint 196 centijéhez immár 103,5 kilós tömeg társul.

A lap természetesen osztotta ebbéli véleményét, szó szerint ezt írták az edzőtáborozó válogatottunkról: “Vay Ádám valóban úgy néz ki, mint egy NHL-es kapus.”

Mindez persze nem jelenti azt, hogy ne lenne szüksége időre az akklimatizációhoz. Flahr szerint Vay számára a kezdeti szakaszban az a legfontosabb, hogy minél több jégidőt kapjon. Erre elsősorban a pályák eltérő mérete miatt van szükség, illetve a játékstílus is más Észak-Amerikában, mint Európában, amennyiben a kapu előtt sokkal nagyobb forgalom tapasztalható, amit nehéz lehet megszoknia az öreg kontinensről érkező kapusoknak.

A lap ebből azt a Vay számára mindenképpen hízelgő következtetést vonja le, hogy legnagyobb valószínűséggel az AHL-es Iowa Wildban kezdheti a szezont. “Azt hiszem, a kapusedzői stábunk számtalan dologban tud majd neki segíteni abban, hogy egy kicsit nyugodtabban és hatékonyabban védhessen. A játékosmegfigyelőink az oroszországi világbajnokság ideje alatt is úgy vélték, hogy Vay Ádám megéri a befektetést, ő egy olyan fiatalember, akivel együtt lehet dolgozni és aki remélhetően egy nap majd az NHL-ben is segíteni tudja a klubot.”

Flahr

Flahr elmondta, egyáltalán nem volt egyszerű megegyezni a kapussal, hiszen még ügynöke sem volt a vb alatt, több játékosügynök is harcolt Vay játékjogáért. Végül az segített, hogy a Wild egyik kapusszakértője ismerte a magyar válogatott egyik edzőjét, rajta keresztül érték el a magyar kapust, akit már első alkalommal magával ragadott az NHL-be jutás lehetősége és akivel ezek után nagyon hamar, május 18-án sikerült is megállapodni.

“Minden szempontból a Minnesota Wild jelentette számomra a legjobb lehetőséget ? mondta erről Vay ?, úgyhogy kapásból igent mondtam.” A kapus a tengerentúlon sem rejti véka alá, milyen célokkal érkezett: “Mindig is imádtam az NHL-t, mindig is az volt az álmom, hogy egyszer az NHL-ben játszhassak. Minden tőlem telhetőt megteszek ennek érdekében.”

Vay Adam HUNUSA 3

Fotó: Mudra László (MJSZ/jkb.hu)

A bemutatkozás jól sikerült, több beszámoló is kiemelte, hogy a csütörtöki egymás elleni játék során Vay kiemelkedő teljesítményt nyújtott. “Több srác is megdicsért a meccs utáni kézfogásnál, ami nagyon jót tett nekem és az önbizalmamnak ? nyilatkozott erről szerényen Vay.”

A program pénteken további edzésekkel folytatódott, a mezőnyjátékosok kisebb csoportokban fejlesztették korcsolyázótudásokat és lövőtechnikájukat. Szombaton is hasonló programra számíthatnak a Wild-hokisok, az edzőtábor vasárnap délután öt órakor egy újabb egymás elleni meccsel ér véget. A csütörtökihez hasonlóan ezt is élőben lehet követni a meccs honlapján látható stream segítségével.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum