Kőkemény kerettel érkeznek az amerikaiak Budapestre

   

Az Ivan Hlinka-emléktornán szereplő csapat a magyar juniorválogatott ellen végzi a finomhangolást augusztus 4-én. Parádés kerettel és stábbal érkeznek a tengerentúliak.

Hatalmas megtiszteltetés érte a magyar szövetséget, nyáron néhány napig hazánkban készül az amerikai ifiválogatott fiatalabbik fele, az U17-esek. Tavaly az USA veretlenül nyerte az U17-es válogatottaknak megrendezett Öt Nemzet Tornáját a svájci Arosában. Abból a csapatból nem kevesebb, mint 10 játékos szerepel a mostani keretben: Sasha Chmelevski, Joey Keane, Ivan Lodnia, Brannon McManus, Mick Messner, Tommy Miller, Ben Mirageas, Clayton Phillips, Cayden Primeau és Reilly Walsh. A teljes keret, amely Magyarországra készül, erre a linkre kattintva érhető el. Rengeteg olyan hokis található itt, akiket a 2017-es NHL-draftra kiemelkedő helyre jegyeztek elő, van köztük első körös várományos is.

Szükség is lesz a legjobb játékosokra, hiszen az Ivan Hlinka-emléktornán ? a szokásoknak megfelelően ? a legnagyobb hokinemzetek képviseltetik magukat: Kanada, Csehország, Finnország, Oroszország, Szlovákia, Svédország, Svájc és persze az USA.

A csapatot az a Clark Donatelli dirigálja majd, aki csapatkapitánya volt az USA 1992-es olimpiai válogatottjának, az NCAA-ben bajnok volt, de eljutott az NHL-ig is. Edzőként öt szezont húzott le az ACHL-ben szereplő Wheeling Nailersnél, tavaly decemberben, a később Stanley Kupát nyerő Mike Sullivan helyét vette át a Pens AHL-es farmcsapata, a Wilkes-Barre Scranton Penguins élén. Az USA Finnország ellen kezd majd augusztus 8-án, a következő napon Svájc, majd Csehország következik.

A magyar juniorok augusztus elsején kezdik az összetartást, az USA-val augusztus 4-én csütörtökön mérkőznek meg, egyelőre ismeretlen helyszínen. A magyar férfi utánpótlás válogatottak programja itt érhető el.

Az Ivan Hlinka Emléktornát 1991-ben rendezték meg először, azóta 12 alkalommal végzett dobogón az amerikai válogatott, legutóbb 2014-ben. Juniorjaink számára tehát egy igazi kihívással kezdődik a szezon, a szurkolók is igazi hokicsemegére számíthatnak a nyári kánikula kellős közepén.

HUNKOR U20

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum