A MOL Ligának fel kell nőnie az EBEL mellé

   

Miért ne lenne ez reális? ? teszi fel a kérdést Szuper Levente a Pesti Srácoknak adott gondolatébresztő interjújában.

A világbajnokság ideje alatt szakkommentátorként is kiváló teljesítményt nyújtó ? ritka, hogy valaki annyit hozzá tudjon tenni a játék megértéséhez a nézők számára, amennyit ő tudott az elmúlt néhány hétben ? egykori válogatott kapus sportvezetőként is a szívünkből beszélt ezúttal. Természetesen érdemes elolvasni a teljes szöveget, melyben szó esett a magyar válogatott A csoportos teljesítményéről, a Minnesota Wild által szerződtetett Vay Ádám előtt álló lehetőségekről és kihívásokról, az utánpótlásbázis szélesedéséről és minőségjavulásáról, illetve arról is, hogy nemcsak mi fejlődünk, hanem a szintünkhöz közel álló más országok jégkorongja is, így érdemes ehhez igazítani az elvárásokat.

Amit külön és itt is kiemelendőnek gondoltunk, azok Szuper Leventének a magyar bázisú bajnokságra vonatkozó elképzelései. Ezt mondta: “A fejlődésnek köszönhetően egyre több a gyerek a magyar jégkorongban, szélesedik a bázis, és abban bízom, hogy közeledünk a következő lépcsőfokhoz, a hazai profi bajnokság önerőből való megszervezéséhez, és el tudunk jutni oda, ahova az osztrák liga.” Arra a kérdésre, mely szerint valóban megközelítheti-e a MOL Liga az EBEL szintjét, így válaszolt: “Nincs más. A legtöbb játékos még mindig Magyarországon játszik, és ha azt akarjuk, hogy ők nemzetközi szinten is megállják a helyüket, akkor ennek kell lennie a célnak. És miért ne lenne reális? Jelen pillanatban ugyan kiestünk az A csoportból, de felnőttben, U20-ban és U18-ban is az osztrákok felett jegyzik a válogatottunkat. A bajnokságnak persze ennél jóval több összetevője van, és az EBEL egy nagyon jól szervezett, sok meghatározó játékost foglalkoztató, gazdag bajnokság, de ezen kell dolgoznunk, hogy a saját ligánkat annyira megerősítsük, hogy a nemzetközi összehasonlítást is elbírja.”

Szuper Levente 3

Kitérve arra, hogy lassanként a sportág vezetésében is egyre komolyabb szerepet vállal az új generáció, Szuper Levente kiegészítésképpen megjegyezte: “Most fejlődik a magyar jégkorong, a szurkolók teljes mellszélességgel mellette állnak, most van lehetőség egy erős bajnokság kialakítására. Ki kell csalni az embereket a bajnoki meccsekre, show-t kell csinálni belőle, ami már marketing kérdése. Az előbb említett új sportvezetői generáció talán hamarabb tud választ adni erre a kihívásra. Ki kell használni a lendületet, amíg tart, ezt a vasat addig kell ütni, amíg meleg.”

Mindezzel a magunk részéről csak egyetérteni tudunk, hiszen mint a nagy téli viták időszakában is írtuk, egy A csoportos ország jégkorongjának A csoportosként is kell viselkednie. Ez akkor is igaz, ha ? átmenetileg ? a következő szezonban a divízió 1/A kőkemény mezőnyében kell helytállnunk. Egyet nem szabad elfelejtenünk: a nézők nem egyik pillanatról a másikra fognak bemenni a jégcsarnokokba, hosszú távon kell gondolkodni, értelmes és előremutató stratégiára van szükség. De ha színvonalas jégkorongot és körülményeket, valamint nagy csatákat kapnak a szurkolók, akkor bizony be fognak menni, és egyre többen lesznek.

Az interjúból kiderült még: a Vasasnak ? korábban is ismertetett terveihez híven ? szándékában áll megpályázni a MOL Liga-részvételt a következő, azaz a 2017/18-as szezontól. Jó lesz ez!

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum