Azért eszedbe jut, hogy hűha, hol vagyok

   

A juniorkorú Stipsicz Bence a szezon előtt a MOL Ligába kerülésért küzdött, most pedig az egész jégkorongos világ kiemelkedő egyéniségei ellen játszhat ? bár igyekszik nem gondolni erre. Viszont látja, miben kell javulni egyénileg és csapatszinten egyaránt, és sűrű nyár elé néz.

Hogyan értékeli az amerikaiak elleni meccset, és mire számít a fehéroroszok ellen?

A részletekre nem igazán figyeltünk oda, fejben nem voltunk ott pénteken. Ez nagyon meglátszott a játékunkon, nagyon sok lehetőséget adtunk az amerikaiaknak, akik kihasználták azokat, viszont mi nem tudtunk igazán támadást kialakítani. Nehezen jöttünk ki a harmadunkból, nem tudtunk támadni. Szombatra ezeken kell változtatni, hogy esélyünk legyen a fehéroroszok ellen. Ha betartjuk a taktikát, csapatként küzdünk, és mindenki 100%-ot ad, akkor nyerhetünk, de ennél kevesebb nem lesz elég.

Eddig milyen ez a felnőttválogatottas kaland?

Nagyon nagy élmény itt lenni, topcsapatok ellen játszani. A szezon elején még nem gondoltam volna ezt, elégedett lettem volna azzal is, ha a MOL Ligában egy kevés lehetőséget kapok, ehhez képest itt vagyok. Óriási élménnyel gazdagodok ezáltal. A szezon elején megpróbáltam kimenni Amerikába játszani, ez nem sikerült, utólag gondolkoztam is rajta, hogy lehet, hogy így jártam jól. Nagyon jó felnőttszezonon vagyok túl, egy remek lehetőséggel ? a világbajnoksággal ? megtoldva a végén.

Mik az elvárások az edzők részéről?

Azt várják el tőlem, amit a többi hátvédtől, főleg a fiataloktól: egyszerűen játsszunk, kövessük a taktikát. Nem kell megváltanunk a világot, elég, ha a ránk bízott feladatunkat rendesen elvégezzük, és stabilan védekezünk. A legjobb, ha észrevétlenek vagyunk, a lényeg, hogy ne legyen nagy hiba, jól kell helyezkedni, biztonságosan játszani.

stipsicz

Kívülről úgy tűnik, eddig maximálisan megállja a helyét, bentről hogy látja?

Teljesen nem lehetek elégedett, úgy érzem, tudok még hozzátenni a játékhoz. Az elején még nagyon magas volt a tempó, de lassan hozzászoktam, úgyhogy egyre jobban megy a játék is. Sokat videózunk, úgyhogy a visszajelzés folyamatos, mindig pontosan tudjuk, min kell javítanunk.

Junior játékosként NHL-sztárok ellen játszik, ettől könnyű függetlenítenie magát?

Azért nehéz nem nézni, hogy kikkel állsz szemben a jégen. Amikor látod a tavalyi 1/1-est, az idei 1/1-est, vagy olyan játékosokat, akiket eddig csak a tévében néztél, azért eszedbe jut, hogy hűha, hol vagyok. Persze játék közben már nem ezzel foglalkozom, a pályán mindenki egyforma, de utána vagy előtte azért átfut az agyamon. Amiben ők nagyon jók, azok az apróságok, például remek ütőkezelésük van, ami kiskoruktól ivódik beléjük, Magyarországon ez még nincs meg. Szerintem számomra reális cél egy erős egyetemi liga elérése lehet, az NHL irreálisnak tűnik. Ezek a játékosok nagyon jók.

A MAC-ban, ha jól tudom, nem volt profi szerződése, az egyetemi bajnokságok ajtaja tehát továbbra is nyitva áll. Van már kilátásban bármi a következő szezonra?

Nem volt profi szerződésem, nem voltam fizetett játékos, juniorként játszottam fel a felnőtt csapatba. Az elsődleges célom továbbra is, hogy egy amerikai egyetemen játsszam, ezen dolgozom. A világbajnokság vége után fogok nekiállni megnézni a lehetőségeket, és komolyan megtervezni a következő szezont, egyelőre csak a közvetlenül előttem álló a feladatokra koncentrálok. A USHL-lel, NCAA-vel vagy NAHL-lel teljesen elégedett lennék, de a MAC-tól is kaptam már ajánlatot, le kell ülnöm gondolkozni. Most viszont az a fontos, hogy itt jól menjen a játék, a többi majd utána kialakul.

stipsicz2

Az NCAA remek jégkorongos liga, de az nemcsak a hokiról szól, a tanulás részt mennyire tudatosan tervezi?

Mindenképpen egyetemre szeretnék menni, és tanulni, ezért is mennék oda, nem kizárólag a hoki miatt. A tanulás fontos a számomra, és olyan iskolát választanék, amely erős azokban a tantárgyakban, amiket szeretek.

Mik ezek a tárgyak?

Főleg a biológia és a kémia érdekel. Beszélgettem már olyan iskolákkal, ahol lehet ezt tanulni, és ők örülnének nekem. Hogyha sikerülne az NCAA-be szerződnöm, még akkor is sok függne attól, hogy dönt a liga a MAC-ban töltött szezonról. Hiszen bár profi szerződésem nem volt, és fizetés nélkül játszottam, de valamilyen büntetést akkor is kapnék. Ezt a procedúrát el kell kezdenem a világbajnokság után, lesz dolgom.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum