A papírforma sokszor felborul, nekünk pedig fel kell borítanunk

   

Ladányi Balázs lesz a Jégkorongblog szakértője az A csoportos világbajnokság alatt. A nagy generáció legnagyobbjainak egyike, Szapporo és Zürich részese közös terveink szerint minden mérkőzésünk kapcsán elmondja majd véleményét.

A 19 világbajnokságot megjárt csatár a felkészülési mérkőzések tapasztalatai alapján optimistán tekint az elkövetkezendő másfél hétre: “Sokat léptünk előre az elmúlt néhány évben, szinte egyik válogatott sem mehet biztosra ellenünk, legalábbis az elit elitjét leszámítva. Majdnem minden meccsen van esélyünk a lefújásig. Emlékezzünk csak vissza: ki gondolta volna a 2009-es világbajnokságon, hogy döntetlenszagú meccset játszunk Szlovákiával ? és majdnem pontot raboltunk tőlük. Azóta sokat fejlődtünk, a csapatunk minden meccsen odateszi magát, ahogy mindig is, míg ha az ellenfél lekezel minket, akkor bizony csúnyán pórul járhatnak.”

Ladányi nem szeretne jósolni, azt már sokan megtették az elmúlt hetekben. “Van olyan, hogy realitás, de nem érdemes sokat beszélni róla. A papírforma sokszor felborul, nekünk pedig fel kell borítanunk. Úgy, ahogy azt sokszor megtettük eddig is, és valószínűleg ezután is meg fogjuk. Ha a magyar válogatott nem értékeli túl az ellenfelek sztárjait, ha nem becsüli le magát, akkor bármi elképzelhető a játéktudásban hozzánk közelebb álló ellenfelekkel szemben. Egyenrangú ellenfelek lehetünk, és a végső dudaszó után eldől, hogy aznap ki volt a jobb. Energikus a csapatunk, és biztos vagyok benne, hogy a stáb megpróbálja minden mérkőzésre a megfelelő taktikát kidolgozni a srácok számára.”

hunrus

Fotó: Dömötör Csaba (MJSZ)

2009-hez hasonlóan ismét Szlovákia ellen kezdünk. Ladányi felidézte azt a bizonyos 4-3-as vereséget: “A napokban visszanéztem a meccs összefoglalóját. Ha a mostani csapat játszott volna akkor, szerintem nyerhettünk volna, vagy legalább kihúztuk volna azt a 13 másodpercet. Ennyit fejlődött 7 év alatt a hokink. Elkerülhető gólokat kaptunk, kapu előtti kavarodásból, rossz emberváltásból, és nem is voltunk elég agresszívak. Bár a szlovákok jóval jobbak voltak, az eredményjelzőn nem mutatkozott ez a különbség. A mostani keret szerintem nem kapott volna ilyen gólokat. Szombaton teljesen új meccs lesz, nem érdemes az akkor történtekből kiindulni. Nekünk nincs vesztenivalónk, mert mi már azzal nyertünk, hogy feljutottunk, és ott lehetünk Szentpéterváron. Ahogy Pat Cortina is mondta, annyiban hibázott 2009-ben, hogy nem engedte a válogatottnak, hogy élvezzük a vb-t. Valahogy nyerni szeretett volna, de akkor sokkal messzebb voltunk az ilyen bravúroktól, mint ma. Szerintem most sem szabad nagyon stresszelni, élvezni kell, hogy ott lehetünk a nagyok között, és magunkba szívni azokat a tapasztalatokat, amelyek egyre jobban csökkentik a távolságot köztünk és az A csoport között.”

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum