A magyarok a Kopitarjukat keresik és magabiztosak Szlovákia ellen is

 

A Szlovákiában jelentős példányszámban fogyó Sme napilap kétoldalas helyszíni tudósítást közölt fenti címmel a magyar válogatott vb-felkészüléséről.

A cikkben bemutatják a magyar jégkorongsport közelmúltját és jelenét, szó esik arról, hogy míg a 2000-s évek elején csak néhány jégpálya volt hazánkban, addig ma már húsznál is több. A TAO-rendszerünket irigylik a környéken, a szlovák sportnak is jól jönne egy hasonló, és megemlítik, hogy nagy mértékű növekedés állt be az utánpótlás létszámában is, alsó hangon is duplázódás a két válogatott svájci vb-n történt találkozása óta.

Jó apropót jelentett az interjút megelőző napokban lezajlott magyar?szlovák U17-U18-as mérkőzés, amikor is mindkétszer felülmúltuk északi szomszédunkat. Sille Tamás elmondta, ma már lehet realitásként beszélni arról, hogy a magyar válogatott legyőzi a szlovákot. Frank Banham a szlovák hokis barátairól és a pozsonyi karácsonyi vásár, na meg a szlovák főváros szépségeiről is említést tett. Az írásból kiderül, hogy a honosítottként is a válogatott népszerűsítő anyagain szereplő kanadai csatár mindig nyerni akar, ezúttal is a továbbjutásról elmélkedett, a szlovák sajtómunkásoknak a negyeddöntőbe jutás kérdését boncolgatta.

Vas Márton megemlítette, hogy magyar játékos még nem mutatkozott be az NHL-ben, és fontos lenne, hogy nekünk is legyen Kopiratunk, aki megismerteti az ország jégkorongsportját a nemzetközi hokiélettel.

A cikk végén fényképen bemutatott írásból kivonat az online felületen is megtalálható, ide kattintva, a Banhamről szóló részt itt, Silléét pedig itt találják.

sme1

sme2

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum