Az Anaheim nyerte a Pacific-csoportot

 

Minden párosítás kialakult. Szerdán kezdődik a rájátszás.

Kétgólos hátrányból győzött a Flyers az Islanders otthonában. A brooklyni gárda hiába vezetett már két góllal az első harmad derekán, a Philly összekapta magát, zsinórban öt gólt ütött és magabiztosan szerezte meg a két pontot. A vendégek mindkét speciális egysége remekelt a mérkőzésen, mind a négy emberhátrányt kivédekezték, előnyben pedig négy lehetőségből hármat gólra váltottak. A találkozó legjobbja a győztes gólt szerző és összesen három pontot gyűjtő Michael Raffl volt.

Az amerikai fővárosban a Capitals?Ducks mérkőzésen a Pacific-csoport első helye és Martin Brodeur NHL-rekordja volt a tét. Az utóbbi rögtön eldőlt, hiszen Braden Holtby nem volt kezdő a Washingtonban, így esélye sem volt megdönteni Brodeur csúcsát. Az Anaheim viszont nem szalasztotta el a lehetőséget és a 24 védést bemutató és shutoutot elérő Frederik Andersen vezetésével győzött a Verizon Centerben. A szezont borzalmasan kezdő, az első tíz meccsen csak három pontot gyűjtő Anaheim zsinórban negyedik alkalommal szerezte meg a Pacific-csoport első helyét.

A két mérkőzés befejezésével kialakult a 2016-os rájátszás első körének párosítása, amelyet az alábbi képünk mutat. A playoff magyar idő szerint csütörtök hajnalban indul három helyszínen: Tampában, Pittsburghben és St.Louisban.

2106 playoff

Az alapszakasz végén három egyéni díj máris gazdára talált. A pontkirály, azaz az Art Ross-trófea birtokosa Patrick Kane, aki 106 pontot gyűjtött. A gólkirályi címet és az ezzel járó Maurice “Rocket” Richard-díjat Alekszandr Ovecskin kapta, aki kereken félszáz gólt ütött a szezonban. Az orosz gólgyárosnak zsinórban ez volt a negyedik gólkirályi címe és összesen a hatodik. A legjobb kapustandemnek járó William M. Jennings-trófeát az Anaheim kettőse, a Frederik Andersen, John Gibson kettős vihette haza. Végül maradt egy nem hivatalos díj is, a Wayne Gretzky-trófea a legtöbb gólpasszt kiosztó játékosnak. Ezt nem más, mint az ottawai Erik Karlsson kapná, aki 66 alkalommal szolgálta ki társait. A svéd bekk teljesítménye két szempontból is egészen kimagasló volt idén. Harry Cameron, Bobby Orr, Denis Potvin és Paul Coffey után ő az ötödik bekk, aki az első ötben tudott végezni az NHL pontlistáján, és Bobby Orr 1974/75-ös szezonja után az első hátvéd, aki az első helyen tudott végezni a gólpasszlistán.

NHL, 2016. április 10.

NY Islanders?Philadelphia 2-5 
G.: Kuljomin, Martin ill. Gostisbehere, Medvegyev, Raffl, Laughton, Umberger

Washington?Anaheim 0-2
G.: ? ill. Perry, Ritchie

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 
VB 16:20 KAZSWE 
VB 20:20 CANNOR 
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum