1200 meccs után egyetlen párharc sem ismert a rájátszás első körében

 

Hol máshol lenne ez így, mint a világ legerősebb bajnokságában, az NHL-ben! Hihetetlen adat, a meccsek 98,5%-át lejátszották, a 16 továbbjutóból 14 kiléte ugyan már ismert, de annyira szoros a verseny, hogy két játéknappal az alapszakasz vége előtt még egyetlen párosítást sem lehet tudni.

Nagyjából ezért is számít a Stanley Kupa a világ legnehezebben megnyerhető trófeájának és ez a kétpontos rendszer fenntartása melletti legerősebb érv, még akkor is, ha számos érv szól ellene is. Szombatra a legizgalmasabb kérdések a keleti konferenciában maradtak, ahol három csapat versenyez a kiadó két helyért a keleti konferenciában. A Detroitnak és a Bostonnak 93, a Philadelphiának 92 pontja van, a három csapatból pontegyenlőség esetén a Red Wings áll a legjobban, a Boston a második és a Flyers a harmadik. A Detroit a New York Rangersszel játszik idegenben, a Boston hazai pályán fogadja az Ottawát, a Philly otthon játszik a Pittsburghgel és utazik az Islandershez. A játéknap előtt érdemes röviden összefoglalni, hogy milyen forgatókönyvek lehetségesek. Ezt az NHL meg is tette, a helyzet elég bonyolult, ezért mi egyelőre csak a playoff-tagságért harcoló hármassal foglalkozunk és csak a szombati eshetőségeket vettük számba, bár könnyen lehet, hogy minden csak vasárnap dől el. Akit a divízióbeli helyezések lehetséges forgatókönyvei teljes mélységükben érdekelnek, annak ezt a cikket érdemes bogarásznia.

nhlpo1

Kezdjük a Red Wingsszel!
Ha a Detroit nyer rendes játékidőben vagy hosszabbításban, minden más eredménytől függetlenül bejut a rájátszásba.
Ha a Detroit csak szétlövésben győzi le a Rangerst, akkor az alábbi esetek bármelyikének előfordulása esetén továbbjutó: ha a Boston bármilyen módon kikap a Sentatorstól, ha a Boston szétlövésben győzi le az Ottawát, vagy ha a Flyers bármilyen módon kikap a Penguinstől.
Ha a Detroit szombaton hosszabbításban vagy szétlövésben kikap a Rangerstől, akkor az alábbi események bármelyikének kell bekövetkeznie ahhoz, hogy bejussanak a rájátszásba: a Bruins kikap a Senatorstól bármilyen módon, vagy ha a Flyers kikap a Penstől rendes játékidőben.
Ha a Detroit rendes játékidőben szenved vereséget a Madison Square Gardenben, akkor az kell a playoffba jutáshoz, hogy a Boston kapjon ki rendes játékidőben az Ottawától vagy szerezzen egy pontot, de akkor a Flyers győzze le rendes játékidőben a Pittsburghöt.

A Boston számára a következő lehetőségek vannak:
Ha rendes játékidőben vagy hosszabbításban nyernek az Ottawával szemben, akkor a Red Wings kapjon ki bármilyen módon a Rangerstől, vagy csak szétlövésben győzze le, vagy a Flyers kapjon ki a Penstől.
Ha szétlövésben nyernek szombaton, akkor vagy a Red Wingsnek vagy a Flyersnek is ki kell kapnia aznap.
Ha hosszabbításban vagy szétlövésben kikapnak, akkor vagy a Detroitnak vagy a Phillynek kell kikapnia rendes játékidőben.
Ha viszont a csapat rendes játékidőben kikap, akkor szombaton biztosan nem kerülhet még rájátszásba, de kieshet, ha a Flyers bárhogyan is, de nyer Pittsburghben.

A Flyers helyzete annyival egyszerűbb, hogy számukra még két mérkőzés van hátra. Szombaton csak úgy juthatnak be a legjobb 16 közé, ha rendes játékidőben vagy hosszabbításban nyernek és vagy a Red Wings vagy a Bruins rendes játékidőben szenved vereséget. Viszont akár már az utolsó forduló előtt is kieshetnek, amennyiben csak egy pontot szereznek a Pens ellen és másik két ellenfele közül mindkettő nyer. Az értelemszerűen még rosszabb, ha pontot sem szereznek Crosbyék ellen, ekkor elegendő, ha mindkét ellenfelük pontot szerez.

A három csapat meccseit korán rendezik, a Detroit és a Boston magyar idő szerint fél hétkor, a Philly este kilenckor lép pályára.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum