A Fehérvár a Bunkerben játssza az utolsó idegenbeli meccsét

   

A 10., 11. vagy a 12. helyen végezhet idén a Fehérvár az EBEL-ben, hogy végül melyiken, erről hivatott dönteni az utolsó két forduló. Pénteken a Graz 99-ers vendége lesz a fehérvári csapat.

A vendéglátóknak is legfeljebb csak annyi a tét, hogy a 9–11. helyek közül melyiket fogják végeredményben elfoglalni. Csalódottak csatájára kerül tehát sor Grazban. A Fehérvárnál lassan megfordítható az eddigi kérdés, hogy ki fog lejátszani az EBEL-csapatból a MOL Liga csapatba, most már az is érdekes, kik azok, akik a csütörtökön Pesterzsébeten győztes MOL Liga csapatból elutaznak Grazba. Mint ismeretes, a Fehérvár által megnevezett 21 játékosból négyen, Vincze, Bodo, Varga és Sárpátki, továbbá a rendszeres EBEL-játékosok közül a 21-ek közé nem tartozó Brance Orban játszott a Ferencváros ellen. Bodo – mint a Volán tájékoztatása alapján a meccs után kiderült – szerencsére “csak” izomzúzódást szenvedett a Manninennel szembeni ütközése során, a térde nem károsodott, a többiek elvben bevethetők, de mivel szombaton folytatódik a MOL Liga negyeddöntője, gondolni kell a pihenésre, a játékosok rotációjára is.

A Fehérvár számára a legvalószínűbb a 11. hely, hiszen a 10. helyen a Graz előnye 5 pont, a 12. helyezett Olimpija Ljubljanával szemben pedig a Fehérvárnak van 5 pont előnye. Nem irigyeljük Hannu Jarvenpaa vezetőedzőt, akinek egy ilyen meccsre kellene felpörgetnie csapatát, pedig nagyon fontos lenne a szép búcsú az idei szezontól, és a finn edző is ebben reménykedik. “A KAC soha nem adta fel – tért vissza a hihetetlen keddi eseményekre, a 4-0-ról elvesztett meccsre a finn mester a ligahonlapon. – El kell ismerjük, látva azt, ahogy a mérkőzést megnyerték, hogy megérdemelten jutottak a rájátszásba. Grazban az utolsó idegenbeli mérkőzésünket játsszuk. Még ha nem is állhat mindenki a rendelkezésünkre, szeretnénk olyan drágán adni a bőrünket, amennyire csak lehetséges. Harcolni fogunk.”

A Graz utolsó hazai mérkőzésén nemcsak a szurkolóktól vesz ideiglenesen búcsút, hanem egyúttal most lép fel utoljára a jelenlegi formájában fennálló jégcsarnokában. A pályát ugyanis a szezon végén bezárják és jelentsen átépítik. A céljuk egyértelműen az, hogy szépen búcsúzzanak, ez egyszersmind az esélyt is megadná számukra hogy az 1 pontos előnnyel 9. Innsbruckot be tudják fogni. “Szeretnénk a nézőknek egy klassz utolsó meccset nyújtani a régi csarnokban – mondta Rupert Strohmeier, a graziak csatára. – Ezzel méltóképpen tudnánk elbúcsúztatni a Bunkert.”

AVSG99 3

Graz–Fehérvár 2-3

   

Tét nélküli meccsen szép győzelemmel zárta idei EBEL-túrái sorát a magyar csapat a leggyengébb osztrák otthonában.

Mindkét együttes tartalékosan állt fel, a Volán például három sorral. Egy harmadot nyert, egyet vesztett, egyet pedig egálra adott Hannu Jarvenpaa együttese, de eggyel több lőtt góllal jött le a jégről. A 6. percben Sarauer révén vezetést szerzett a vendégcsapat, de pillanatokon belül jött a grazi válasz. A lényegi dolgok a második harmadban dőltek el, ekkor kétgólos előnyre tett szert a Volán, és tudható volt, ez a 99ers nem egy KAC, hogy többgólos hátrányt is ledolgozzon. Örömteli, hogy a magyar csatárok kezdik megtalálni góllövő ütőjüket, Bartalis és Sárpátki talált be Höneckl kapujába.

A meccs hajrájába érve már csak szépíteni tudott a Graz, Poulsen pofozta az eredményt 2-3-ra. A grazi győzelem megteremtette a lehetőségét, hogy szerencsés esetben a 10. helyet megcsípje a csapat a végelszámolásnál.

Vasárnap végleg lezárja az EBEL-szezont a Fehérvár, a végelgyengülés jeleit mutató Ljubljana érkezik a Raktár utcába. Mindenképpen érdemes lesz kilátogatni a meccsre, hiszen a társaságból néhány játékos talán utoljára húzza magára a csapat mezét.

EBEL, 999 néző. Játékvezetők: Trilar, Warshaw, Ettlmayr, Hofstätter.
Höneckl: 88,9% (Dahm)
K
Hetényi: 90,5% (Bors)
Unterweger, Strohmeier, Poulsen, Werner, Woger
1
Martinelli, Varga, Sárpátki, Sarauer, Kóger
Reinthaler, Mitchell, Beach, Brophey, Zusevics
2
Manavian, Wehrs, Sikorcin, Bartalis, Orban
Kovacevic, Kranjc, Pinter, Kaspitz, Pirmann
3
Szaller, Orbán, Vincze, Francis, Benk
Konradsheim, Natter, Feichtner
4
Kovács
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:52 FHA Sarauer Kóger
1-1 06:08 G99 Poulsen Woger Werner
1-2 23:24 FHA Bartalis Vincze
1-3 35:55 FHA Sárpátki Manavian
2-3 52:35 G99 Poulsen Unterweger Kovacevic
20 Kapura lövések száma 27
8 Kiállításpercek 6

A Graz–Fehérvár góljai

   

A Laola1 Tv összefoglalója.

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 
VB 16:20 KAZSWE 
VB 20:20 CANNOR 
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum