Galló Vilmos sztorija vezércikk a nemzetközi szövetség honlapján

   

A szerző Hamupipőke meséjéhez hasonlítja a 19 éves magyar csatár történetét pénteki dolgozatában, felelevenítve, hogy az utolsó pillanatban került be a keretbe, ennek ellenére az első magyar gólt ő szerezte a litvánok ellen.

Azt sem mulasztják el megjegyezni, mennyire fontos találat volt ez, hiszen bár a magyar csapat az első percektől dominált, Litvánia nagyon keményen küzdött és nem volt egyszerű betalálni. Galló Vilmos a meccs után úgy nyilatkozott a nemzetközi szövetség sajtósának, hogy nagyon szórakoztató mérkőzés volt, nagy élményt jelentett számára az Arénában ennyi ember előtt játszani: “Ilyen körülmények között könnyű volt jól játszani ? mondta. ? Ez volt az első meccsem a felnőtt válogatottban, egyből gólt is szereztem, ami nagy öröm számomra. Szerencsés gól volt, de a gól az gól.”

Gallo HUNLTU

Fotó: Mudra László

A cikk megemlékezik arról is, hogy Galló már két hónappal korábban a junior világbajnokságon is brillírozott, amikor Magyarország megnyerte a Divízió II A-csoportját, Galló pedig öt meccsen szerzett 13 pontjával a torna kanadai tabellájának élén végzett és a legjobb csatárnak is őt választották. A történet különlegessége, hogy ezt a vébét Elektrenaiban, a litván jégkorong fellegvárában rendezték, ahonnan olyan ikonok származnak, mint Dainius Zubrus vagy Darius Kasparaitis. Csütörtökön pedig éppen Litvánia ellen debütált góllal a felnőtt válogatottban a játékos.

“Egy kicsit ideges voltam a meccs előtt, mert még soha nem játszottam Magyarországon ennyi szurkoló előtt és nagyon meg akartam mutatni, hogy ki vagyok és mit tudok. De végül sikerült inkább motiváltnak maradnom, mint idegesnek. Remélem, sikerült megörvendeztetni a szurkolókat és az edzőket. Volt pár hibám, de a következő meccseken még jobb leszek ? ígérte a fiatal tehetség.”

Galló az Újpestben kezdett el jégkorongozni, majd átment a Starshoz, később Zalaegerszegre is követte Kercsó Árpádot, végül 13 évesen költözött Svédországba. Annál a Stockholmhoz közeli Flemingsbergnél folytatta karrierjét, ahol Michael Nylander és Kent Johansson is nevelkedett. Az első évekről Galló így nyilatkozott: “Egyedül mentem ki 13 évesen, egy évvel később pedig a szüleim is átjöttek, hogy támogatni tudjanak. Négy szezont húztam le Stockholmban, aztán 2013-ban átmentem Linköpingbe, amely tökéletes hely a hokira és a fejlődésre.”

galloost

Hogy ez mennyire így van, arra jó példa, hogy két juniorokkal töltött év után idén a felnőtt csapatban is bemutatkozott, mint arról már mi is beszámoltunk, 33 meccsen négy gólt és két asszisztot szerzett, emellett a Bajnokok Ligájában is lehetőséget kapott. Ezt követte a válogatott behívó az olimpiai selejtező tornára. Az esélyekről önbizalommal telve beszélt a játékos: “Azt hiszem, elég jó esélyünk van a tornagyőzelemre, különösen mivel hazai pályán játszunk, amely nagyon sok plusz energiát ad a számunkra. De természetesen ki kell dolgoznunk a belünket azért, hogy ez így is legyen.”

Gallónak magától értetődő módon már a torna utánra is van célja, mégpedig részt venni a szentpétervári világbajnokságon: “Annyira szeretnék ott lenni! Azok után, hogy tavaly feljutottunk, egész nyáron ezért dolgoztam. Ez a szezon legfontosabb célja a számomra, nagyon remélem, hogy sikerül bekerülnöm az utazó keretbe.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum