Öt légiósnak juthat hely a magyar válogatottban

 

Aligha lesz februárban új elnöke az MJSZ-nek. Fontos dolgok történtek és nem történtek az e heti elnökségi ülésen.

Kezdjük egy örömhírrel: a februári olimpiai selejtező lesz az MJSZ első olyan eseménye, amelyre minden jegy elővételben elfogy, tehát három hét múlva az összes magyar érdekeltségű meccsen telt ház lesz az Arénában.

A Debreceni HK március 26?27-i dátummal megrendezné a férfi Magyar Kupa-négyes döntőt. Döntés a pályázatok beérkezése után várható.

A jégkorongos család tovább bővült, az MJSZ felvette tagjai sorába a Kecskeméti Sólymokat.

A közvélemény számára legfontosabb napirendi pontban az elnökség meghatározta, hogy a jövőben Magyarország felnőtt válogatottjában egyszerre legfeljebb öt, magyar gyökerekkel nem rendelkező honosított játékos szerepelhet. Ez a szám nem alacsony, tekintve, hogy több a magyar felmenőkkel rendelkező és hokimagyarrá lett játékosunk, de fontos, hogy érzékelte a testület a kérdés fontosságát, és legalább született egy szakmai döntés.

Kérdések azért felmerülnek: a nem teljesen egyértelműen definiált feltétel szerint vajon Sikorcin Ladislav, Sevela Peter és Csanyi Karol magyar gyökerekkel rendelkezőnek számít, vagy sem? Legyünk megengedően magunkkal, és mondjuk azt, hogy igen. Akkor az ötfős kontingensben jelenleg Banham Ferenc Róbert és Sarauer András található, és Wehrs Kevin lehet a harmadik, mivel Dudas Jesse felmenői között vannak magyarok. Ez azt jelenti, hogy még két tengerentúli hely van nyitva. Az egyiket szívesen elvinné Kalvin Sagert, a Miskolc kiváló hátvédje erről novemberben legalábbis beszélt erről a Jégkorongblognak adott interjúban. Ehhez csak annyi kell, hogy megkapja az állampolgárságot, illetve, hogy Rich Chernomaz beválogassa.

A legutóbbi elnökségi ülésen bemutatkozó Such György elnökjelölt ezúttal napirend előtt ismertette a testülettel az alapszabály-módosítási javaslatait. Hogy ezek lényege miben áll, azt a szövetség cikke nem részletezi. Az azonban találgatásra adhat okot, hogy ezután az elnökség nem írta ki februárra a tisztújító közgyűlést, pedig decemberben még ez volt a terve. Mivel a küldöttgyűlést egy hónapra előre kell kiírni, ezért februárban már aligha kerül sor rá, vagyis még mindig nem lesz új elnök.

További érdekesség, hogy míg decemberben elnökjelöltként említette az icehockey.hu Such György nevét, addig most csak elnökjelölt-jelöltnek nevezte.

Mint ismert, Németh Miklós 2015 tavaszán mondott le MJSZ-elnöki posztjáról, az üresen maradt széket az addigi szakmai alelnök, Kovács Csaba foglalta el, akit azzal a feltétellel választott meg a rendkívüli közgyűlés ideiglenesen, hogy hamarosan megtalálja a végleges megoldást. Akkor az MTI tudósításában az állt, hogy az MJSZ “várhatóan szeptemberben, egy újabb rendkívüli közgyűlésen választja meg azt az elnököt, aki hosszú távon is betölti majd a posztot”. Szeptember óta eddig négy hónap telt el.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum