Zsinórban a negyedik győzelemért hajt a Pallin-csapat

   

Már majdnem túljutottak a csapatok az alapszakasz felén, de csak most kerül sorra az első mérkőzés a Fehérvár és a Bolzano között.

A nemzetközi szünet utáni két kiváló győzelemmel érkezik a csatába a Volán – ne feledjük, előtte is legyőzte az Innsbruckot, és az utóbbi hat meccséből csak egyszer maradt pont nélkül –, amely talán végre rátalált arra az útra, amelyet a szurkolók, játékosok, edzők és a klub vezetői is elképzeltek a szezon előtt. A hangulatfordító sikerek és a javuló játék jó alapot teremtenek ahhoz, hogy egy magasabban jegyzett csapatot is elkapjon Rob Pallin együttese.

Természetesen nem szabad túlértékelni a mezőny végéhez tartozó két csapat ellen lőtt 9 gólt, de azt is tudjuk, az EBEL-ben rendkívül kiegyenlítettek az erőviszonyok, mindenki megverhet mindenkit, a gólzáporos győzelmek nem jellemzők. Viszont az is igaz, hogy a vasárnapi meccsből nem következik semmi kedden. Az aktuális ellenfél a Bolzano, amely gárda a már-már szokásosnak nevezhető nyári színjátéka ellenére is egész jó szezont fut eddig. Lemaradása mindössze 4 pont a listavezető Salzburg mögött, ráadásul igen értékes skalpok – mint például a Znojmo idegenbeli legyőzése – is szerepelnek a dicsőséglistán.

Fehérváron a nemzetközi szünet úgy tűnik, még úgy is jót tett a gárdának, hogy a válogatottak nem igazán tudtak pihenni. A Ljubljana ellen a MOL Ligából felhozott Bodo, Orban duó is megkezdte a pontgyűjtést, remélhetőleg a győzelmek mellett az ő eredményes játékuk is folytatódik. A Ljubljana ellen hiányzott a csapatból csemetéje születése miatt Benk András, ő visszatérhet, és ezzel tovább nőhet a meccsre nevezett játékosok létszáma. Ugyanakkor a gyengélkedő Sarauer játékára még nem lehet számítani. Chris Francis az előző meccset egy ütközés utáni sérülés miatt korábban fejezte be, játéka kedden is kérdéses.

“A Bolzano kapusa kiváló, de a védelem kissé gyengébb lábakon áll – mondta Rob Pallin. – Ezért folyamatos nyomás alatt kell tartanunk őket. Ismét nagyon erős csapatmunkára lesz szükségünk a győzelemhez.”

Brett Fleming, a Bolzano csatára így vélekedik: “Tudjuk, hogy a Fehérvár rendkívül erős csapat hazai jégen, mert számíthat a szurkolói óriási támogatására is. Nagyon nagy kihívás lesz a számunkra ellenük játszani. A győzelem és a vereség is benne van a pakliban. Egy olyan ellenfélre számítunk, amelyik az utolsó pillanatig hajtani fog, ezért nekünk is megfelelően harcos szellemet kell felmutatnunk.”

AVSHCB

Fehérvár–Bolzano 4-2

   

Egy kellemetlen, nagyon keményen dolgozó és két harmadon át erősebbnek látszó ellenfél távozott pont nélkül Székesfehérvárról, mert hatalmas munkával és egy csodálatos harmadik harmaddal óriási győzelmet aratott a Volán. Zsinórban negyedszer nyert Rob Pallin gárdája.

Sikorcint, Bartalist, Sarauert és Vinczét továbbra is nélkülözte csapatunk, Francis csatlakozott hozzájuk, de a lentről érkező játékosok kiválóan pótolták őket. Nem indult jól a mérkőzés magyar szempontból. A Bolzano nagyon aktívan játszott, és gyorsan emberelőnybe is került. Ezt jól játszotta meg, de Rajna Miklós hamar bemelegedett, fogott mindent. Az első komolyabb hazai lehetőség Kinasewich előtt adódott, de Hübl lepkéssel hárított. Szerencsére ellenfelünk fegyelmezetlenül játszott, ennek tetejébe a játékvezetők néhányszor könnyű kézzel húztak be előnyt a javunkra, így zsinórban négy fórt kaptunk ebben a harmadban. Az elsőben nagyon gyengén muzsikáltunk, felállni sem tudtunk. A második már jobb volt, Kovács Csaba került ziccerbe, de a kapus volt a végállomás, majd Martinellinek akadt egy újabb jó lövése, a kapus mamutja éppencsak elérte a saroknál. A harmadikból megszereztük a vezetést. Egy témadóharmadbeli bulit megnyertünk, Connolly passzolt vissza Banhamnek, aki a kék vonalról bebombázta a pakkot a kapuba. 1-0 a 15. percben. A negyedik előny nagyon furcsa volt. Varga Arnoldot jól láthatóan a fején támadta McMonagle. A magyar bekk össze is csuklott, de a zebrák megelégedtek egy szimpla két perccel. Varga agyrázkódást szenvedett, nem tudta folytatni a játékot. A vétkesnek semmi keresni valója nem volt tovább a meccsen, mégis ő maradhatott, a vétlen kiesett. Ráadásul egy perccel később Kinasewich ütője Eggert találta arcon, teljesen jogos volt a 2+2 perc vérző seb miatt. Bravúrosan nyertük meg ezt a harmadot, mert ellenfelünk egyértelműen gyorsabb hokit játszott ebben a húsz percben, ami azonos létszám mellett feltűnő volt.

A második harmadot háromperces hátránnyal kezdtük, fantasztikus munkával. Nem voltak kegyesek hozzánk, alighogy kiegészültünk, Brocklehurstre is ráfújtak egy két percet, a késleltett kiállítás alatt Nagy Gergőt csapták arcon bottal, de erre nem adtak semmit. Ezt a hátrányt is zuperül védekezte ki a Fehérvár. De ennyit nem lehet büntetlenül hátrányban játszani, egy pillanatra lankadt a figyelem, egy belőtt korong két bolzanóin is megpattant és a lefagyott Volán-játékosok között, Rajna alatt becsorgott a kapunkba. 1-1 a 27. percben. Sajnos megviselték idegeinket az események, a második harmadban mi voltunk fegyelmezetlenek, felesleges kiállításokat és fegyelmit kaptunk. Connolly leült egy párost, majd a kispadról szedett össze egy 10 perces kényszerpihenőt, miközben a jégen Kóger törlesztett egy korábbi sérelemért, két percet kapott ezért. Ezeket a szituációkat megúsztuk, mert jól zártunk, Rajna kiválóan védett és a szerencse is mellettünk állt, amikor kellett. A kapura lövési arány beszédes, 2:18 volt ebben a harmadban, egy szavunk nem lehetett, nagyon hízelgő volt ránk nézve az 1-1-es állás negyven perc után.

A záró húsz percre jól regenerálódott a magyar csapat, ez azért fontos, mert a második játékrész vége felé úgy tűnt, fogytán az energia. De nem. Váltakozó irányú forgalmat generáltak a kék mezesek, megfogták a Bolzano tempóját. A MOL Ligából felhozott két magyar felmenőkkel is rendelkező kanadai csatár, Bodo és Orban nagyon jól mozgott, helyzeteket dolgozott ki és észrevehetően játszott, hátrányban pedig jól védekezett. Szóval igencsak hasznosak voltak. A 47. percben Nagy Gergő akaratos játéka góllá érett. Egyedül maradt a támadóharmadban egy koronggal, megindult, és Hübl lábai között a kapuba bombázott. 2-1 a Fehérvárnak. Egymás után második meccsén szerzett gólt a 16-os, teljesítménye folyamatosan javul, sokszor önfeláldozóan vállalt szituációkat, olyan helyekre ment be, ahová nem mindenki merészkedik. A gól megfogta a vendégcsapatot, jó volt ezt látni, a 3-1-es előny megszerzéséhez is akadtak esélyeink. Nem mentek be, de az utolsó tíz percre vezetéssel fordult a meccs. Jó volt látni, hogy mennyire összeszedetten játszott Rob Pallin csapata, a bolzanóiak pedig fokozatosan vesztették el a kontrollt a meccs felett. Kinasewich kétszer is eldönthette volna a mérkőzést, a második alkalommal csak büntetőt érően tudták meggátolni ebben, de a bíró úgy döntött, nem nyúl bele a végjátékba. Szerencsére Sárpátki Tamás néhány másodperc múlva betalált, ekkor azt hittük, végérvényesen eldöntötte a meccset az 58. percben. Tom Pokel időt kér, levitte a kapust, az emberfölényt pedig sajnos hamar kihasználták. Rajna csak kis híján fogta meg Broda közeli lövését. Maradt két kemény perc. A Bolzano megint levitte a kapust, veszélyesen támadott, de nem sikerült megtörniük a Fehérvár állhatatos védekezését. Az utolsó másodpercben pedig Connolly is betalált. A saját kéken megnyert egy bulit és emlékezetes fonákmozdulattal emelte át a bekk ütője felett a korongot, ami szépen a kapu közepébe csorgott.

4-2-re nyert a Fehérvár egy kőkemény, nagyon nehéz meccsen, igazi férfi munkát végezve. Talán a szezon eddigi legjobb játékát mutatva. Ezzel négymérkőzésesre nyújtotta EBEL-csapatunk a győzelmi szériáját.

AVSHCB

A helyzeteket és az ellenfél hibáit a Volán használta ki jobban

 

Pallin és Pokel mester értékelte a Fehérvár–Bolzanót.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár): Tudtuk, hogy kevesen vagyunk, így kulcsfontosságú volt a semleges és védekező harmadbeli jó játékunk. Délelőtt és a meccs előtti taktikai értekezleten is ezt nyomatékosítottuk. A lényeg az volt, hogy a saját harmadunkban kitegyünk magunkért, eltakarítsuk a korongokat, ne engedjük, hogy lőjenek. Minden egyes lövésnél bíznunk kell a kapusban, hogy kivédi, de aztán a kipattanókat el kell takarítani. Erre hívtam fel a védők és a védekezésbe besegítő csatárok figyelmét, bízzatok a kapus első védésében, utána pedig takarítsátok el a korongot. Nekik volt több lövésük, de jobbára kívülről, a nagyobb helyzeteket viszont mi alakítottuk ki. Miki peches gólokat kapott, viszont remekül védett, kulcsfontosságú védései voltak. Szintén fontos volt, hogy jókor lőttük a gólokat. Kihasználtuk a hibáikat. Négy győzelmet arattunk sorozatban, ma is lőttünk emberelőnyös gólt, de lényeges lenne, hogy mielőbb felépüljenek a sérültjeink, mert hosszú távon nem lehet így játszani.

Connolly igen lobbanékony játékos. De vegyük figyelembe, hogy az ellenfél játékosát, akihez szólt, régről ismeri. Nem is a játékvezetőhöz szólt, hanem egy régi játékostársához, akivel két éven át együtt játszott, zrikálták egymást oda-vissza. A játékvezető fegyelmi büntetést adott neki ezért, szerintem szigorú ítélet volt, mert nem ártott a játéknak a szópárbajuk. Connolly nagyon erősen összpontosít a feladatára a nemzetközi szünet óta, ezért büszke vagyok rá. Banham mint vezéregyéniség elbeszélgetett vele, és a nemzetközi szünetben rendezte a gondolatait. Az elmúlt tizenkét meccsből csak kettőt veszítettünk el a rendes játékidőben, ezt sokan elfelejtik. Kevesebb mint öt kiállításunk van meccsenként, és ez nagy szerepet játszik ebben. Az emberhátrányos védekezés rengeteg energiát emészt fel.

Nagy Gergő most is a mezőny legjobbja volt, biztos vagyok benne, hogy remek szezonja lesz. Kiválóan és fegyelmezetten játszik támadásban és védekezésben.

Tom Pokel (vezetőedző, Bolzano): Mindig nagy élmény itt játszani, rendkívül lelkes szurkolók előtt. A két csapat között sportszerű rivalizálás van, a nem osztrák csapatok számára presztízskérdés, hogy egymáshoz képest hol végeznek a szezon végén. Jól ismeri egymást a két csapat, nem adódnak már meglepetések, tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, és így is történt. Úgy gondolom, hogy jó teljesítményt nyújtottunk, de a helyzetkihasználásban ma jobbnak bizonyult az ellenfelünk.

Forrás: Fehérvár AV19-honlap

EBEL, 3028 néző. Játékvezetők: Smetana, Widmann, Ettlmayer, Kaspar.
Rajna: 95,0% (Hetényi)
K
Hübl: 84,2% (Morandell)
Martinelli, Brocklehurst, Sárpátki, Nagy, #412
1
Oberdörfer, Egger, Pollastrone, Vause, Palmieri
Wehrs, Szirányi, Kóger, #3883, Kovács
2
McMonagle, Flemming, Pope, DiCasmirro, Saviano
Orbán, Varga, Banham, Bodó, Orban
3
Franza, Hofer, Broda, Foster, Gander
Reisz, Benk, Kocsis
4
Deanesi, Frank, Bernard, Insam
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 14:13 FHA PP Banham Kóger Kovács
1-1 26:51 HCB Broda Vause Egger
2-1 46:16 FHA Nagy Sárpátki Szirányi
3-1 57:13 FHA Sárpátki #39 Nagy
3-2 57:45 HCB Broda Pope Egger
4-2 59:59 FHA #63
20 Kapura lövések száma 40
24 Kiállításpercek 12

A Fehérvár–Bolzano góljai

   

A csodaszép keddi győzelem nem kevésbé mutatós négy magyar gólját ide kattintva tekinthetik meg.

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 3-4VÉGE
VB 16:20 GERKAZ 8-2VÉGE
VB 20:20 CZEAUT 4-0VÉGE
VB 20:20 POLUSA 1-4VÉGE
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI INFO
VB 12:20 LATSWE INFO
VB 16:20 CANFIN INFO
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL INFO
VB 20:20 CZEGBR INFO
VB 20:20 FRASVK INFO
május 19., vasárnap
VB 16:20 NORAUT 
VB 16:20 USAKAZ 
VB 20:20 SUICAN 
VB 20:20 SVKLAT 
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 
VB 16:20 SWEFRA 
VB 20:20 FINDEN 
    • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 
    • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 
VB 16:20 CANCZE 
    • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 
VB 20:20 FINSUI 
VB 20:20 SWESVK 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum