Gyors revansot vehet a Fehérvár

   

Két nap elteltével máris visszavághat a Fehérvár a Graznak a legutóbbi vereségét.

Pénteken végre sikerült szakítani az utóbbi idők egy meccs, egy lőtt gól gyakorlatától, sajnos, a csatársor mellett a védelem is gólképesebb lett, ezért nem sikerült a győzelem. Ugyanakkor a hatmeccses vereségszéria után már három egymást követő mérkőzésen sikerült pontot szerezni, amivel még úgy sem lehet elégedetlennek lenni, hogy ez Grazban csak egy hosszabbításos vereséghez volt elegendő. Gyűlik az indok a visszavágáshoz is, szeptember elején az emléktorna döntőjében, majd most Grazban a bajnoki meccsen nyert túlórában a rengeteg légiósa ellenére továbbra is a mezőny aljához tartozó Graz. Ugyanakkor ez nem lesz egyszerű feladat, immár három mérkőzés óta nyeretlen a fekete-narancssárgák ellen a Volán hazai jégen. Vasárnap tovább erősödhet a Fehérvár, hiszen bemutatkozhat a legújabb szerzemény, Ryan Kinasewich, vele a csatársor pontereje javulhat jelentősen.

“Grazban mi voltunk a jobbak a 2. és 3. harmadban – nyilatkozta Rob Pallin. – Ha ugyanezt a teljesítményt tudjuk nyújtani hazai jégen az első perctől, akkor miénk lehet a 3 pont. Gyorsan kell játszanunk, és keményen kell fellépnünk a test test elleni játékban.” Peter MacArthur, a stájerek első sorának csatára ugyan egyetlen gólban sem volt benne pénteken, de megtette ő is a magáét. Így latolgatta az esélyeket: “Pénteken mindent beleadtunk és nagy szívvel játszottunk, ez nyerte el a jutalmát. Ugyanígy kell folytatnunk és akkor ismét győzelemnek örülhetünk.”

Fehérvár–Graz 2-3

   

A magyar EBEL-csapat hiába alakított ki sokkal több helyzetet, nem tudott visszavágni a 99ersnek, csak 1 pontot szerzett. A második harmad 6 fehérvári büntetést hozott, miközben Sikorcin kitört fogai nem vontak szankciót maguk után.

A mérkőzés pontatlan játékkal indult, sok passz nem ért célba. A 4. percben látványosan elcserélte magát a Fehérvár, túl sok játékos volt a jégen. Az emberhátrányt okos játékkal kibekkelte a magyar csapat, sőt a büntetőpadról visszatérő Banham előtt gólszerzési lehetőség adódott. Egy perccel később Martinelli kiugratta Kógert, Dahm lepkés kesztyűvel fogta a korongot. A harmad közepén és végén a fehérváriak támadtak többet, a legnagyobb ziccerbe Sikorcin került, de mellélőtt. A 15. percben emberelőnybe kerültünk, aminek első percében szépen járattuk a korongot, majd Mitchell visszatérése után is impozánsan játszott a Fehérvár. A játékrész utolsó percében Wehrs támadó harmadban elkövetett felesleges szabálytalansága miatt emberhátrányba került a magyar csapat. A 14:5-ös kapura lövési mutatót sokat elmond a fehérvári fölényről.

A második harmadot áthúzódó emberhátránnyal kezdte a magyar csapat, majd Kovács Csaba kiütötte ellenfele kezéből a botot, így 27 másodpercnyi kettős emberelőny várt a Grazra. A hátrányok során Rajna vezetésével remekül dolgozott a fehérvári védelem. A kiegészülés után jobban játszott a Volán. A 26. percben Brocklehurst kihagyott egy szóló akciót, az ellentámadásból viszont Poulsen éles szögből leadott lövése utat talált a fehérvári kapuba Rajna válla fölött. A magyar együttes hajtott az egyenlítésért, egy páros büntetés után 4 a 4 ellen játszottak volna a felek 2 percen át, viszont Kógert váratlanul kiküldték sportszerűtlen magatartásért, de pár másodpercre rá Kovacecivc bottal eltalálta Nagy Gergő arcát, így 3 a 3 elleni játék is előfordult. Kóger hiába tért vissza a büntetőpadról, kapusakadályozást láttak nála, ezért 11 másodpercnyi jégidő után visszatért oda. A harmad közepétől a játékvezetők főszereplővé váltak, a csapatok gyakorlatilag nem játszhattak 5 az 5 ellen, mindig találtak okot a büntetésre, Brocklehurst például reklamálásért kapott büntetést, miután rávágtak a kezére. A kaotikus időszakban egyenlített a Fehérvár, Fornataro a magyar harmad előtt úgy hozta el a bulit, hogy az bejutott saját harmadába, Dahm kirohant menteni, de Connolly hamarabb elérte a korongot és az üresen maradt kapuba lőtt. Az öröm sajnos nem tartott sokáig, a Graz 43 másodperccel később kihasználta az emberelőnyt MacArthur révén. A játékrész végén Banham ült ki a büntetőpadra, majd a visszatérés után Sikorcin próbálkozásánál két fogát kiütötte bottal az egyik grazi játékos, nem született ítélet, de Wehrs sokkal jobb elégtételt vett azzal, hogy belőtte a Fehérvár egyenlítő találatát.

A záró húsz percre nem korcsolyázott ki Sikorcin, négy öltéssel kellett összevarrni a száját. A 43. percben emberelőnybe került a Fehérvár, ennek ellenére a Graz több akciót is vezetett a pontatlanságok miatt. A harmad során a Volán nyomott, a Graz főleg ellentámadásokat vezetett. A játékrész közepén Kovacevic hátulról palánkra lökte Vargát, de a Fehérvár akárcsak az eggyel korábbi előnynél, most is összehozott egy veszélyes 99ers-akciót, Rajna védett. A harmd vége felé egyre több hibát vétett a Volán, de több gól nem esett a rendes játékidőben. A hosszabbítás 1 perc alatt delőlt, Brophey lövését hiába védte Rajna, a korong nem maradt alatta, nem tudta, hol a pakk, a grazi csatár pedig közelről belőtte a győztes gólt. A Fehérvár úgy szenvedett 3-2-es vereséget, hogy sokkal szebben játszott, mint ellenfele.

Elmaradt a reváns, az EBEL-utolsó Graz két napon belül oda-vissza verte a Fehérvárt. Ez nem jó hír, de ahogy Rob Pallin is hangsúlyozta a végén, mindenkivel szoros meccset játszik a csapat, a srácok nagyon küzdenek, ennek előtt-utóbb meglesz az eredménye.

Számos játékosunk, aki tavaly teljesített, idén nem teljesít

   

A Fehérvár és a Graz edzője nyilatkozata videón és szövegben.

A két interjú hivatalos honlapos változata.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár): Kulcsjátékosaink hiányoznak, emellett új és visszatérő jégkorongozók vannak a csapatban. Mintha augusztus vagy szeptember eleje lenne a csapatépítés szempontjából, miközben az ellenfeleink jóval előbb tartanak. Meg kell találnunk a megfelelő kémiát, a játékkapcsolatokat. Tartalékos összeállításban is számos mérkőzésünkön egy gól döntött, miközben vannak játékosaink, akik igazán keményen igyekeznek, az erőfeszítés ott van, de a teljesítmény nincs. Ha azt mondta volna bárki a szezon előtt, hogy bizonyos játékosaink tizenhárom forduló alatt összesen egy gólt szereznek, meglepve fogadom a kijelentését. Nehéz így. Minden meccs nehéz. Kinasewich első fellépése volt a mai, Sarauernek a harmadik. Mások 13 meccset játszottak, plusz az előszezont. Idő kellene, de nincs időnk. A lényeg, hogy számos játékosunk, aki tavaly teljesített, idén nem teljesít. Pedig teljesítenük kellene. Ez a kulcs. Azt gondolom, jól védekeztünk, de két lőtt góllal nem lehet nyerni. Vagy egy lőtt góllal. A folytatásban is keményen kell dolgoznunk, nem szabad egymásra mutogatnunk. 31 találkozó van még hátra. A vereségsorozatunk után legalább végre pontokat szerzünk zsinórban. Ez némi pozitívum. És ma is az első harmadban sokkal jobbak voltunk, mint az ellenfél, aztán a harmadik harmadban is. A játékvezetőkkel nem szoktam kritikus lenni, de ma ez másként van.

Ivo Jan (vezetőedző, Graz): A szezont nem kezdtük jól, így most a fő feladatunk, hogy felzárkózzunk. Ebből a szempontból minden megszerzett pont kritikus fontosságú, így örülök a két pontnak. Ugyanakkor megvoltak a helyzeteink, hogy a rendes játékidőben eldöntsük a mérkőzést, sajnos nem éltünk velük.

EBEL, 3281 néző. Játékvezetők: Piragic, Trilar, Loicht, Smeibidlo.
Rajna: 90,6% (Hetényi)
K
Dahm: 94,7% (Höneckl)
Szirányi, Brocklehurst, Banham, Sarauer, Kóger
1
Kovacevic, Mitchell, DeSimone, Fornataro, Brophey
Orbán, Varga, Nagy, Sikorcin, Kovács
2
Strohmeier, Little, Poulsen, Werner, MacArthur
Martinelli, Wehrs, #412, Francis, #3883
3
Marcou, Unterweger, Woger, Pinter, Almtorp
Vincze, #4037, Benk
4
Konradsheim, Natter, Zierer, Zusevics, Pirmann
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 25:15 G99 Unterweger DeSimone Poulsen
1-1 33:37 FHA SH #63
1-2 34:20 G99 PP MacArthur Werner Almtorp
2-2 39:47 FHA Wehrs Banham Nagy
2-3 60:51 G99 Brophey Little Fornataro
38 Kapura lövések száma 32
16 Kiállításpercek 12

A Fehérvár–Graz összefoglalója

   

A Laola1 Tv videója itt látható. Ugyanez jobb minőségben a Servus Tv honlapján is fenn van.

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 0-8VÉGE
VB 12:20 LATSWE 2-7VÉGE
VB 16:20 CANFIN 5-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 4-2VÉGE
VB 20:20 CZEGBR 4-1VÉGE
VB 20:20 FRASVK 2-4VÉGE
május 19., vasárnap
VB 16:20 NORAUT 1-4VÉGE
VB 16:20 USAKAZ 10-1VÉGE
VB 20:20 SUICAN 2-3VÉGE
VB 20:20 SVKLAT 2-3 BVÉGE
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 2-5VÉGE
VB 16:20 SWEFRA 3-1VÉGE
VB 20:20 FINDEN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 3-1VÉGE
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 2-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 3-6VÉGE
VB 16:20 CANCZE 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 3-6VÉGE
VB 20:20 FINSUI INFO
VB 20:20 SWESVK INFO
    • SPORT 1
május 23., csütörtök
VB 16:20 negyedd.
VB 16:20 negyedd.
VB 20:20 negyedd.
VB 20:20 negyedd.
Partnerünk
Archívum