A legjobb kapussal megyünk a leggólképtelenebbek csatájába

   

Újra közvetlen vetélytárs ellen meccsel a Fehérvár. Pénteken lesz miért visszavágni a Graznak. A védelembe visszatér egy hetekig sérült játékos.

A ligában a legkevesebb gólt szerző két csapat találkozik péntek este Grazban. A Graz az eddigi meccseken 18, a Fehérvár 20 lőtt gólnál tart, ennek alapján gólszegény meccset várhatnánk. A Fehérvár amúgy is ilyen meccsek tömegén van túl, eddigi 11 összecsapásának több mint a felén nem esett 3 gólnál több, ráadásul az utolsó 4 meccse mind ilyen volt.Ilyen körülmények között a győzelem csakis akkor sikerülhet, ha stabil marad a védekezés. Ezzel nem is volt különösebb gond, Szirányiék a 11-ből 7 meccsen kaptak 2, vagy annál is kevesebb gólt. Szerencsére a csapatot sújtó sérüléshullám is enyhülést mutat, Orbán után visszatért már Sarauer és Banham, a Graz ellen pedig újra játszhat a védő Brocklehurst is. Jelenleg Becze és Blackwater nem áll rendelkezésre. Ne feledjük, a rossz sorozat után a Fehérvár immár kétmeccses győzelmi szériában van. Rajna Miklós fantasztikusan véd sorozatban, nem meglepő, hogy a legutóbbi mérkőzés után átvette a vezetést a kapusok rangsorában, jelenleg 94,9%-kal vezet.

Az EBEL légiósparadicsoma meglehetősen sikertelen hónapokon van túl. 2014/15-ben a bevetett több mint kéttucatnyi külföldi ellenére sem került a 99ers a rájátszásba, ennek ellenére további bizalmat kapott Todd Björkstrand vezetőedző, és koncepciója, amelynek révén újra több mint egy tucat sárga kártyás játékos karcolja a jeget a stájer tartományi székhelyen, remélve, hogy ütőképes csapat alakulhat ki segítségükkel. Hogy az amúgy briliáns elképzelés megvalósítása újfent döcög, azt már a nyári felkészülés alatt is láthattuk, emlékezhetünk a MOL Liga-újonc MAC remek grazi győzelmére. A nyár és az ősz eddigi jóformán egyetlen sikerét éppen a Fehérvár ellen aratta a csapat, amikor büntetőkkel nyert az Ocskay Gábor-emléktorna döntőjében a Volán ellen. Nem is csoda, hogy a sikertelen szereplés a vezetőedző állásába került, Todd Björkstrandnak október elején kitelt az ideje. Helyére a szlovén Ivo Jan, az eddigi másodedző került, ám a lendület vitte tovább a csapatot, vele is két vereséggel kezdett a társulat. Az így végül hétmeccsesre nyúlt vereségszériának a legutóbb Bolzanóban aratott győzelmük vetett véget. Így talán elmondhatják magukról, hogy elindultak felfelé.

Jégkorong - Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna dönt?

Mint Evan Brophey, a graziak idegenlégiós csatára a ligahonlapnak elmondta, a győzelem után észrevehetően megnőtt az önbizalom, a Bolzanóban szerzett lendülettől remélik, hogy újabb győzelmet arathatnak. “Bolzanőban hozott először győzelmet az új játékstílusunk – fogalmazott. – Pontosan ugyanott kell folytatnunk, ahol legutóbb abbahagytuk, és keményen kell dolgoznunk, akkor egészen biztosan jó esélyeink lesznek péntek este is.”

“Aaron Brocklehurst visszatér, és vele egy fontos játékos kerül újra a csapatba – mondta Rob Pallin, a Fehérvár vezetőedzője a meccsváró anyagban. – Ez azért is fontos, mert ő a támadásokban is sokat tud segíteni. A Graznak új edzője van, és ez azt is jelenti, hogy rendkívül motiváltan fognak játszani. Nagyon kemény csatára számítok.”

Graz–Fehérvár 4-3

   

Korábbi önmagukhoz képest megtáltosodtak a csatársorok, és ez a Graznak kedvezett. Hosszabbításban bukta el a mérkőzést a Fehérvár, amely ellenfeléhez képest rengeteg kiállítást szedett össze.

Egyszer vezetett csak a Fehérvár pénteken este Grazban, és az sajnos nem a meccs legvégén volt. A graziak második sora megoldhatatlan feladat elé állította Volán védelmét, mind a négy grazi gólt ők szerezték.

Egy-egy kimaradt szólóval kezdődött az alsóházi rangadó, aztán az 5. percben Fornataro révén vezetéshez jutottak a hazaiak, egy Rajnáról lecsorgó korongot tuszkolt a hálóba a grazi légiós. Valamivel aktívabb maradt a hazai csapat, így kissé váratlanul egyenlített a Fehérvár, amikor a Brocklehurst lövését blokkoló Nagy Gergő passzolt korcsolyával Connollyhoz, aki nem hibázott. Egy kimaradt grazi előnyt követően átvette a kezdeméyezést a Fehérvár, de sem Francis szólója, sem Connolly lövése után nem ünnepelhettek gólt a játékosok.

A második harmad egy grazi kapuvassal és egy Szirányi-kiállítással kezdődött, de ez utóbbit is sikerült átvészelni. A 29.percben aztán a hazaiak egy 3 az 1 elleni kontrát játszottak ki nagyon szépen, a végén De Simone csúsztatott a gyakorlatilag üresen álló kapuba. Szerencsére postafordultával érkezett a válasz. Egy kékvonalas lövés jött ki a hazaiak kapusáról, amelyet Banham azonnal viszatett a kapura, erre a kapus nem tudott reagálni. A 38. percben aztán az első fehérvári emberelőnyt sikerült kihasználni, Ryan Martinelli küzdött jól a kapu előtt, és egy kipattanót értékesített.

Jól őrizte a harmadik harmad nagy részében az egygólos előnyét a Fehérvár, az első percben ráadásul Szirányi kezében volt az óriási esély a 4-2-höz, sajnos benne is maradt. Aztán emberhátrányban egy Connolly-megugrás maradt ugyancsak ki. Sajnos ezek a lehetőségek kimaradtak, ahogy néhány későbbi is, az 56. percben pedig a Graz egy távoli lövésbe beleérő Brophey révén egyenlíteni tudott. Az utolsó percekben ismét fehérvári kiállítások következtek, amelyből Banhamé át is nyúlt a hosszabbításba. Ezt ugyan sikerült kivédekezni, de alighogy vége lett a büntetésnek, Brophey sora ismét gólt szerzett. Így a Fehérvár közelebb került ugyan a közvetlenül előtte álló csapatokhoz, de előzni nem sikerült, maradt a 10. helyen.

EBEL, 1750 néző. Játékvezetők: Gruber, Warschaw, Hofstätter, Loicht.
Dahm: 92,1% (Höneckl)
K
Rajna: 89,5% (Hetényi)
Strohmeier, Little, MacArthur, Werner, Poulsen
1
Wehrs, Szirányi, Banham, Sarauer, Kóger
Kovacevic, Mitchell, DeSimone, Fornataro, Brophey
2
Varga, Martinelli, Kovács, Francis, #3883
Marcou, Unterweger, Woger, Pinter, Almtorp
3
Brocklehurst, Orbán, Benk, Sikorcin, Nagy
Konradsheim, Zierer, Natter, Zusevics, Pirmann
4
Vincze, #4037, Kocsis
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:22 G99 Fornataro Brophey DeSimone
1-1 10:42 FHA #63 Nagy Brocklehurst
2-1 28:56 G99 DeSimone Brophey Fornataro
2-2 29:47 FHA Banham Orbán Kóger
2-3 37:13 FHA PP Martinelli #63 Brocklehurst
3-3 55:41 G99 Brophey Mitchell DeSimone
4-3 61:07 G99 Brophey Fornataro Mitchell
38 Kapura lövések száma 38
4 Kiállításpercek 12

A Graz–Fehérvár videó-összefoglalója

 

A Laola1.tv felvételét itt találják.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum