Sofron István kétszer bűnhődhet ugyanazért

   

Úgy tűnik, hiába ülte le Krakkóban a világbajnokságon kétmeccses eltiltását, a DEL első két meccsét is ki kell hagynia. De mint mondja, ott lesz az ajándék az évad végén.

A felkészülésről, a világbajnokság előkészületeiről és A csoportos játékosként a krefeldi fogadtatásáról is beszélt kiváló csatárunk a Nemzeti Sportban, amely cikket az icehockey.hu szemlézte.

“Igazából én is csak annyit tudok, hogy nem játszhatok ? erősítette meg a hírt Sofron István a Jégkorongblognak. ? Azt mondják, hogy a bajnokságban áttolódik az eltiltásom a következő szezonra, a világbajnokságon pedig azért nem játszhattam, mert a német bajnokság még nem ért véget addig.”

Magyarán ha véget ért volna a DEL-döntő utolsó mérkőzése is a vb kezdetéig, Sofron ott lehetett volna az első vb-meccsen, az indoklás szerint. Ha ez tényleg így van, és Sofron nem lehet ott szeptemberben az első két német bajnoki meccsen, annak ellenére, hogy a szankciókat Krakkóban az első két vb-meccsen leülte, akkor a nemzetközi szövetség ismét egy kiváló szabályt alkotott, amely alapján duplán büntet egyes játékosokat. Jellemzően a nem A csoportban játszókat, hiszen számukra minden esetben véget ér a bajnokság a vb-ig.

Mindenesetre már előre kell nézni, ahogy azt a 20-as is tette a sportnapilapban, amikor a szentpétervári vb-ről így nyilatkozott: “A srácokkal otthon nyáron mindennap beszéltünk róla, hogy ott lesz az ajándék az évad végén. Rátettünk még húsz százalékot a felkészülésünkre, odafigyeltünk, hogy tényleg mindent rendesen megcsináljunk, hogy jól étkezzünk, mindenre, mert bent akarunk maradni.”

krefeld 2015_16

Cimkék: , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS