Cíger nem lesz szövetségi kapitány

   

Példásan összezárt a szlovák jégkorongos társadalom. Az első komoly kiszemelt, Cíger is inkább gyerekeket edz, mint a válogatottat.

Úgy tűnik, Igor Nemecek csak azok körében szerzett vékony többséget, akik az elnökválasztáson szavazhattak. Zdeno Cíger, a szlovákok legendás játékosa visszautasította a szövetség felkérését a szövetségi kapitányi posztra. “Támogatom Richard Lintnert abban, hogy változásokra van szükség – nyilatkozta a Sport című lapnak. – Igor Nemecek megválasztása után kompromisszumokra lett volna szükség, hogy lenyugodjanak a kedélyek, de semmi ilyen nem történt.”

zdeno ciger

Mint elmondta, inkább az akadémiáján megkezdett munkát szeretné folytatni. “A legerősebb ellenérv számomra az volt, hogy egyszerűen nem tudtam ott hagyni a gyerekeket az akadémián. Minden nap látom, ahogy fejlődnek, közöttük jól érzem magam. Az akadémiánk négyéves működése alatt minden kis hokis órásit lépett előre. Nem is szeretnék belegondolni abba, hogy ez megszűnhetne. Nem titkolom, néha beleborzongok abba, hogy jó lenne visszatérni a felnőtt hokiba, de azért nem érzem ennek drámai szükségét, nem kell sietnem. Igazából szeretném látni, milyen változások lesznek a szlovák hokiban, mennyire lesznek azok pozitívak. Lehet, hogy ezeknek egészen fent, a politika szféráiban kell megtörténniük.”

Cíger visszavonulása után edzőként dolgozott, négy szezonban volt a Slovan vezetőedzője, 2006/07-ben pedig a válogatott másodedzőjeként is tevékenykedett.

Nemecek újraválasztása után a szlovák válogatott törzsgárdája tiltakozott, most pedig az edzőkérdéssel is gondja van a régi-új vezetésnek. Világbajnoki ellenfelünknél azért előbb-utóbb megoldódnak majd a nehézségek a vb közeledtével, ez szinte biztos.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum