Elmarad a hagyományos díjátadás Szlovákiában

 

Játékosbojkott fenyeget, Satan nem vállalta a válogatott vezetését. Nem csillapodnak az indulatok Nemecek újraválasztása után, fogyni látszik a levegő az elnökség körül. 

Nemecekék szavaiból úgy tűnik, nem akarják tudomásul venni, hogy a tiltakozások személyüknek szólnak. A 27 játékos nyílt levelére még aznap közleményben reagált az SZLH új vezetése. “Nem értünk egyet a 27 játékos nyilatkozatával ? fogalmaznak ?, egyetlen esetet kivéve, ha  azért akarnak állandó nyomást gyakorolni az SZLH vezetésére, hogy a szlovák hoki előrelépjen. De ki kell jelentenünk, hogy mi is ugyanilyen nyomást gyakorlunk saját magunkra. Az elnökség minden tagjában hatalmas az elszántság, hogy bebizonyítsa a jégkorongos családnak és a társadalomnak, hogy programjuk érték a szlovák jégkorong számára.”

Robert Pukalovic, az új főtitkár, annyit tett ehhez hozzá, hogy meggyőződése szerint nemcsak a hokis társadalom, de a széles közvélemény is jó értelemben véve meg fog lepődni mindazon a sok programon, amely előkészületben áll.

Dominik Granak bejelentette, hogy egyelőre nem kíván a válogatottban szerepelni, Michal Handzus pedig azt, hogy nem fog elmenni Az év szlovák játékosa díjátadóra. A Nemecekék által a válogatott GM-jének felkért Miroslav Satan pedig ezt a felkérést utasította vissza. Szavaiból úgy tűnik, bár nem foglal egyértelműen állást, hogy ő is egyetért a Nemecekékkel szembeni ellenállással. “Az elnök úrral személyesen beszéltünk erről. Most, amikor a játékosok bojkottja fenyeget, nem tudom elképzelni, hogy elvállaljam. A mostani helyzet, amikor nekem meg kellene hívnom a fiúkat a válogatottba, miközben ők jelezték, hogy nem kívánnak együttműködni a szövetséggel, semmilyen formában nem szeretnék, hogy a nevük az SZLH-val kapcsolatba kerüljön, ellentmondásos. Ebben a helyzetben az én válaszom csak a nem lehet. Mindig nehéz volt nemet mondanom a válogatottnak. Egy lehetséges bojkottot nyilván meg kell előzzön a játékosok egyeztetése. Ha ők erről mind megegyeztek, amint hogy ez nagy valószínűséggel így is van, akkor nekem is részem kell legyen ebben. Ez egyfajta szolidaritás a játékosok között.”

A legfrissebb történés, hogy az előzmények hatására az SZLH elnöksége lefújta a Besztercebányára, a Miroslav Hlinka emlékére rendezendő gálamérkőzés utánra tervezett díjátadót, ahol az év szlovák játékosa díjat adták volna át. “Elsősorban a szurkolókat sajnáljuk, az egész díjátadó ceremóniát nekik szerveztük volna” – mondta Pukalovic.

“16 éve dolgozom a jégkorongban, minden egyes válogatott játékosnak a szemébe tudok nézni – ütött meg határozottabb hangot Nemecek elnök. – Nagyon sajnálom mindazt, ami most történik, egyszerűen nem értem, de hiszek abban, hogy egyszer véget érnek ezek a nagy érzelmi harcok, amelyek senkinek és semminek nem válnak a javára.”

A szurkolók egy része pedig az Extraliga meccseinek bojkottálására szólít fel. Ezt azonban sem a játékosok, sem a klubok nem tartják jó ötletnek, elvégre ez nem a szövetség, hanem a klubok és játékosaik életét keserítené meg az eddigieknél is jobban.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum