A válogatott játékosok bizalmatlanok a szövetséggel szemben

 

Szlovákiában nem nyugszanak a kedélyek Igor Nemecek újraválasztását követően. Hétfőn 27 rendkívül sikeres játékos fordult a nyilvánossághoz az alábbi nyílt levéllel.

A Szlovák Jégkorong Szövetség elnökének közelmúltbeli megválasztása megmutatta egész Szlovákia és különösen nekünk, válogatott játékosok számára, hogy az SZLH szabályai távol állnak az igazságos és korrekt megméretés feltételeitől. Azt a tényt, hogy a hivatalban lévő elnök, a szövetség alkalmazottai és bizottságainak tagjai szavazhattak, abszurdnak és elfogadhatatlannak tekintjük.

A szövetség vezetési kultúrája, amelyet a régi-új vezetés teremtett, világos kontrasztja annak a pozitív változásnak, amelyre a hanyatló szlovák jégkorongsportnak oly nagy szüksége van. Visszautasítjuk, hogy nevünket összefüggésbe hozzák a szövetség jelenlegi irányvonalával, mivel az közvetlenül, alapjaiban tagadja meg a sportszerűség szellemét, a legfontosabb kincset, amelyet a sport adott a társadalomnak.

A fenti okok miatt ezúton fejezzük ki bizalmatlanságunkat az SZLH-val szemben. Egyúttal kifejezzük azon szándékunkat, hogy folyamatos nyomás alatt kívánjuk tartani a jelenlegi vezetőséget abból a célból, hogy elérjük azokat a radikális változásokat, amelyekre szükség van a szlovák jégkorongsport helyzetének jobbá tételéhez.

Alulírottak:

Michal Handzuš
Zdeno Chára
Marián Hossa
Andrej Sekera
Ladislav Nagy
Martin Marinčin
Andrej Meszároš
Branko Radivojevič
Dominik Graňák
Jaroslav Halák
Jozef Stümpel
Ľubomír Višňovský
Marcel Hossa
Marián Gáborík
Peter Podhradský
Tomáš Jurčo
Tomáš Kopecký
Tomáš Tatar
Ján Lašák
Peter Budaj
Radoslav Suchý
Luboš Bartečko
Richard Zedník
Peter Hamerlík
Július Hudáček
Ján Laco
Richard Pánik”

lintner nemecek

Cimkék: ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS