Kedden döntéshozó nagyüzem vár ránk

   

A hétalvók kitűnő hírre ébrednek majd, az MJSZ-nek május 19. után újra lesz választott vezetője.

A Magyar Jégkorong Szövetség rendkívüli közgyűlését tisztújítás miatt hívták össze kedd 10 órára. Németh Miklós elnök lemondása után átmenetileg Kovács Csaba szakmai alelnök vezette a szervezetet, az alapszabály értelmében 60 napon belül új elnököt kell választani. Erre kerül sor június 30-án.

Nem sokkal később, 13 órakor a MOL Liga ülésezik, nem kevésbé izgalmas döntések várnak ránk. A tervek szerint gyakorlatilag minden tiszta lesz az összejövetelt követően a következő szezonnal kapcsolatban. Alighanem 9 csapat esetén a 3 teljes kör, azaz a 48 mérkőzéses alapszakasz kézenfekvő megoldásnak látszik, a 6 fős légióskeret csökkentésének a bővítés után semmi reális esélye nincs, remélhetőleg emelni sem fognak a létszámon. A legizgalmasabb kérdésnek a Fehérvár AV19 játékosainak fel-le játszása ígérkezik. Ebben parázs vitára kerülhet sor, a két véglet a teljesen szabad átjárás és az EBEL-keretből mérkőzésenkénti 5 játékos visszajátszatása. A megoldás félúton valószínű, de persze, ki tudja, mire jutnak a felek.

Kovacs Csaba MJSZ

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Ezt az amúgy is ízletes menüt fűszerezi tovább az új román elnök látogatása. Mihai Covaliu a liga társrendezőjeként bemutatkozni érkezik Budapestre, ezenkívül a román újságoknak adott nyilatkozata alapján minden bizonnyal igyekszik helyet szorítani két román csapat, a Dunarea Galati és a Steaua Bucuresti számára.

A román elnöknek a liga előtt nem lesz könnyű dolga, ugyanis egyik általa támogatott csapat sem nyújtott be jelentkezési kérelmet a 2015/16-os MOL Liga-szezonra. A Galati jelentkezett tavaly, de elutasították, majd ez év tavaszán újra érdeklődött, de a csapatok a távolság és a bizonytalan téli közlekedés miatt gyakorlatilag végleg kizárták annak lehetőségét, hogy Galacra utazzanak MOL Liga-mérkőzést játszani. A Steaua saját jégpálya hiányában évek óta vegetál.

Covaliunak ugyanakkor élesebb kérdései lehetnek az MJSZ felé, az új magyar elnök tehát egyből egy kiváló feladattal mutatkozik be új pozíciójában, közvetlenül megválasztását követően. Az MJSZ ugyanis a társrendező RJSZ tudta és jóváhagyása nélkül emelt be két új csapatot a ligába. Kérdés, mennyire elszánt román elnök érkezik Budapestre és hogy mi lesz a magyar elnök kosarában a tárgyalásokon, de közép távon a forró kása kerülgetése helyett ebben a kérdésben is jobb lenne őszintére váltani a hangnemet, például a román partnernek jelezni, hogy a MOL Liga a magyar jégkorong érdekeit szolgáló nemzetközi bajnokság.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum