Mihai Covaliut válaszották román elnöknek

   

Csütörtökön megtörtént a Román Jégkorong Szövetség tisztújítása. A poszt Florian Gheorghe halálával üresedett meg, és jó egy évvel később sikerült betölteni.

Mostantól Mihai Covaliu vezeti a román jégkorongot. Mivel nem érkezett javaslat az egyetlen üres elnökségi poszt betöltésére, a szövetség elnökségét feloszlatták, és új közgyűlést hívtak össze a teljes tisztújítás érdekében. A 37 éves ügyvéd korábban volt játékvezető, majd visszavonulása után a szövetség alelnöke, és ezzel egy időben a játékvezetők bizottságának vezetője, valamint a szövetség jogi és fegyelmi bizottságának tagja. Alelnöki posztjáról 2009 februárjában mondott le, azt követően, hogy a közgyűlés elbocsátotta tisztségéből Iuliu Becze akkori főtitkárt. Most egyetlen jelöltként 11 szavazatot szerzett meg a lehetséges 12-ből.

A szövetség honlapja így idézi az új elnököt: “Tagja voltam Florian Gheorghe csapatának, amikor átvette az elnöki posztot. Sajnos ez a korszak drámai véget ért. Legfontosabb feladatom, hogy felszámoljam a szövetség adósságait, és kiegyensúlyozott költségvetésünk legyen. A válogatottainknak, életkortól függetlenül, meg kell erősíteniük helyüket a divízió 1-ben.”

Az Agerpres hírügynökségnek adott gyors interjújában ezen felül a bukaresti pályahelyzetről ennyit mondott: “Fontos, hogy Bukarestben legyen végre egy jégpálya, minden bizonnyal nem szeretne az egyetlen olyan európai főváros maradni, ahol nincs sportolásra alkalmas jégfelület.” Ion Tiriac végül mégsem indult a posztért.

A közgyűlés végén a 6 felnőttcsapatot működtető klub még tárgyalt a 2015/16-os román bajnokságról is.

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS