Hajrában a román elnökválasztás

 

Jövő csütörtökön választ új vezetőséget a romániai hoki, egy ismert milliárdost emlegetnek fő esélyesnek.

Romániai információforrások szerint június 18-tól Ion Tiriac irányíthatja szomszédunk jégkorongsportját. Őt tartják a legesélyesebbnek a Román Jégkorong Szövetség (FRHG) elnöki posztjára. Tiriac az utóbbi időben többször feltűnt a jégkorongsport környékén, legutóbb építési vállalkozóként írtunk róla. Az ismert román milliárdos üzletemberről sokan tudják, hogy teniszező volt, párosban megnyerte a Roland Garrost is, majd menedzserként Boris Beckert juttatta csúcsra. Kevesebben ismerik azt a tényt, hogy első sportsikereit azonban jégkorongozóként érte el a brassói fiatalember, Románia válogatottjával ott volt az 1964-es téli olimpián. Ma már 76 éves, ennek ellenére aktív és befolyásos.

Ide kapcsolódó információ, hogy az előző, majd a legutóbbi szezonban is a MOL Ligába felvételét kérő, de a csapatok ? mint ma már tudjuk, az MJSZ által nem kifogásolt ? döntésével elutasított Dunarea Galati a jelek szerint beletörődött sorsába. A galaci elnök, Mihai Brandabur, aki nem mellesleg alelnökként ott van a román jégkorong-szövetség jelenlegi vezetésében, a sikeres bajnoki szereplés, a bajnoki cím után ugyanis kijelentette, nem fognak a MOL Ligában játszani, mert a nagy távolságra és utazási időre hivatkozva negatív választ kaptak. Egyben sokatmondóan kifejtette azon véleményét, hogy a romániai csapatok hamarosan hazatérnek, hiszen nincs miért a MOL Ligába menniük, mivel a román bajnokság egyre magasabb színvonalú.

Mindenesetre pikáns, hogy a magyar és a román szövetség által közösen szervezett MOL Ligának egy időben nincs a helyén három elnökéből egy sem. A helyzet azonban rohamosan javulhat, a jövő hét második feléig mind MOL Liga, mind román szövetségi elnököt választhatnak, az MJSZ új vezetőjére azonban minden bizonnyal még heteket kell várni.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum