Kedden véglegesedhet a MOL Liga szabályzata

   

Június 30-án összeülnek a csapatok, és ha minden jól megy, a 2015/16-os szezon összes fontos kérdésében végleges döntést hoznak.

Az Érsekújvár egyéves kényszerszünete után 9 csapat maradt a MOL Ligában. A legutóbbi ülésen a versenyszabályzat alapjairól döntést hoztak a csapatok, de 4-5 fontos kérdés nyitott maradt, erről jövő kedden szavaznak, tájékoztatták a Jégkorongblogot az MJSZ és a MOL Liga vezetői.

Ekkor válik véglegessé többek között a részt vevő csapatok száma, az idegenlégiósok létszáma (az elmúlt idényben 6 volt a meccsenkénti engedélyezett számuk csapatonként), a bajnokság lebonyolítási rendje (menetrend, alapszakaszmeccsek száma stb.) és a Fehérvár AV19 EBEL- és MOL Liga-kerete közötti átjátszás szabályozása.

Kovács Csaba, az MJSZ szakmai alelnöke úgy látja, hogy a MOL Liga korlátozni fogja a székesfehérvári EBEL-játékosok visszajátszását, és ezt Végh István MOL Liga-elnökségi tag is megerősítette. Ennek módjáról és mikéntjéről szintén kedden születik döntés, ezt pedig az MJSZ-es sportvezető elmondása szerint a szövetség jóváhagyja.

MOL Liga arany

Cimkék:

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS