Bartalis Balázs

 

Bartalis Balázs, válogatott csatárunk öccse, az inline-válogatott csatára felvételt nyert Vierumaki híres jégkorongedzői egyetemére.

Honnan jött az ötlet, hogy jelentkezik Vierumakiba, és mi a terve a leendő diplomával?

Próbálkoztam az élet más területein is, egy évig gépészmérnök szakon tanultam, de ez arra volt jó, hogy rájöjjek, nem akarok a hokitól elszakadni. Nagy kihívásnak tartom az edzősködést és a csapat körüli tevékenységeket is. Úgy döntöttem, hogy belevágok és megpróbálkozok apukám és a testvérem nyomdokaiba lépni, edzői képesítést szerezni. Fekti Bálint és Antal István révén tudtam, hogy Finnország a legkiemelkedőbb és legmegfelelőbb hely, ahol elsajátíthatom minden fortélyát ennek a szakmának. Június 17-én, szerdán érkezett az email, hogy felvettek, és ha minden rendben megy, akkor augusztus 17-én lesz az első iskolai napom. A terveim között szerepel, hogy a jégkorongot kint se hagyjam abba. 30 kilométeres körzetben 2 város is található, ahol lehetőségem lesz csapatot találni magamnak. A lehető legmagasabb szinten szeretnék játszani, természetesen amennyire a tanulás engedi. Az egyetem utáni terveimről nem szeretnék beszélni, mert hazudnék, ha azt mondanám, konkrét elképzelésem van. Remélem, sok lehetőségem lesz utána válogatni, és bőven van addig időm eldönteni, melyik az a terület, amire a leginkább szakosodni szeretnék.

Az inline-vb, ahol évek óta képviseli a válogatottat, ráadásul éppen Finnországban lesz, ez plusz motivációt jelent?

Mióta inline-hokit játszom, soha nem volt még ekkora verseny a válogatott keretbe kerülésért. Nagyon pozitív változásnak tartom, hogy most már ekkora a merítési lehetőség és mindenkinek meg kell harcolni a helyéért. Bármilyen csapatot is állít össze Hoffmann Attila szövetségi kapitány, az egy ütős, jól korizó brigád lesz. Ezen a hétvégén is azzal a győri csapattal edződünk az osztrák bajnokságban, amelynek a nagy része a válogatottra épül. Az, hogy Finnországban lesz a vb, nekem tényleg egy újabb motiváció, hiszen betekintést nyerhetek azon ország kultúrájába, ami 3,5 évig az otthonom lesz. De most elsődleges célom, hogy bekerüljek az utazó keretbe, és a legjobb eredményt elérve, büszkén képviselhessem hazámat.

Bartalis csalad

Bartalis Balázs (b) és Bartalis István a tavalyi inline-vb-n

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum