Megpróbálom a cseh első osztályban folytatni

   

Vas Jánost marasztalja a Slavia Praha, de egyelőre jobb ajánlatra vár. Centerünk szerint a vb-siker titka a megváltozott játékstílus és a négy egyforma erejű sor volt.

A krakkói világbajnokságon a harmadik sorban kapott helyet, ez mennyiben jelentett más feladatot, mint az eddigi vb-ken?

A világbajnokságon négy egyforma erejű sorunk volt, és ez a sikerünk titka is egyben. Mindegyik sorunk jól védekezett és támadásokban is jeleskedett. A harmadik sorban kaptam helyet, ez szerintem a késői csatlakozásom miatt volt. Az első két sornak a szezon alatt vagy a felkészülés során már volt ideje összeszokni, ezért lettünk Kovács Csabával harmadik soros játékosok. Hozzáteszem, nem az a lényeg, hogy melyik sorban játszik egy játékos, hiszen úgyis az a fontos, hogy a végén a mi csapatunk nyerjen.

Torunban már voltak biztató momentumok, de azért február óta nagyot sikerült előrelépni. Nem volt ott a közvetlen felkészülésen, de egy nappal a vb előtt csatlakozva a kerethez, érzékelhető volt változás a korábbiakhoz képest?

A legnagyobb különbség a játékstílusunk megváltozása volt. Átálltunk az 1-2-2-re, és ez sokat segítette a csapatunkat. Ki tudtuk használni a gyorsaságunkat, és nem dobáltuk el magunktól annyit a korongot a támadásoknál sem. Én is éreztem már Torunban, hogy ez a csapat bármire képes, már akkor is egy nagyon erős ukrán válogatottat vertünk meg.

Vas Janos HUNPOL

Fotó: Mudra László (MJSZ)

A szerződése lejárt. Lát fantáziát a cseh másodosztályban, egyáltalán miben maradt a Slavia vezetőségével? A tárgyalási pozíción változtat valamit az A csoportba jutás?

A Slavia szeretne hosszabbítani velem, már ajánlatot is kaptam, de így, hogy kiestünk, nem hiszem, hogy ott fogom kezdeni a jövő szezont. Megpróbálok újra az első osztályban játszani. Remélhetően kicsivel hamarabb ki fog derülni, merre leszek a következő idényben, mint tavaly nyáron.

Mindezek fényében hogyan alakul a nyári programja?

Edzésekkel telik, ugyanazzal a programmal, mint az előző években. Itthon, Dunaújvárosban készülök szárazedzésekkel. Most annyi a különbség, hogy Borsos Attila segíti a felkészülésemet. Egyszer leszek Budapesten jégen, az amatőrök edzőtáborát fogom két napig segíteni, egyszer pedig Győrben, amikor Bartalis Isti edzőtáborát látogatom majd meg.

Várható-e, hogy további magyar játékosok kapnak szerződést külföldön a vb hatására?

Nagyon jó lenne, ha így lenne, de reálisan nézve a dolgokat, most csak annyi történt, hogy másodikok lettünk a divízió 1-ben, ez nem hoz hirtelen megugrást ebben a kérdésben. Az A csoportban kellene maradandót alkotni és elérni, hogy a válogatottunk egy liftező csapat legyen az elkövetkező években, akkor nagyobbra nyílhatnak a kapuk. Persze az sem ártana, ha lenne egy NHL-es játékosunk, ami nagyon remélem, hogy lesz is néhány éven belül. Szlovéniát is Kopitar tette fel a jégkorongtérképre, és náluk is több A csoportos szereplés és egy szenzációs olimpia után tudtak többen erős külföldi bajnokságokba igazolni. Remélhetően mi is szépen lassan felzárkózunk majd Szlovénia szintjére.

Vas Janos HUNPOL2

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum