Bata Dániel

 

Bata Dániel korosztályos válogatott volt, de végül nem az élsportot választotta, a 21 éves fiatalember jelenleg az orvosi egyetem mellett az OB 3-as bajnokcsapatban játszik.

Mennyire volt nehéz döntés otthagyni a profi jégkorongot? Hogy kötött ki az orvosin?

Régen, kiskoromban még nem tudtam volna elképzelni az életemet hoki nélkül, én is arról álmodoztam, hogy sztárjátékos leszek. Sikerült is bekerülnöm a válogatott keretekbe és egyszer az ifjúsági világbajnokságra is eljutottam, de tanulmányaim során egyre inkább vonzódtam az orvosi hivatás felé. Arra gondoltam, hogy az orvosi egyetem mellett tudok sportolni, de a profi jégkorong mellett nem tudnám elvégezni az egyetemet. 17 évesen lehetőségem adódott a Szegedi Klinika sürgősségi osztályán eltölteni egy nyári gyakorlatot, hogy megtapasztaljam, képes leszek-e egy ilyen közegben leélni az életemet. A válaszom egyértelmű igen volt, éreztem, hogy ez a hivatásom. A végső döntés azonban sokkal nehezebbnek bizonyult, kiderült, hogy felvettek az egyetemre és megkaptam a juniorválogatott behívót is. Sokáig azon gondolkoztam, hogy halasztok egy évet az egyetemen, hogy az utolsó juniorévemből kihozhassam a maximumot, de végül a SOTE-gólyatáborba mentem el. Azonban nem bántam meg, hogy így alakultak a dolgok, a csoporttársaim nagyszerűek, jól érzem magam közöttük, és az egyetemnek van hokicsapata is, sok-sok külföldi játékossal. Az a megtiszteltetés ért, hogy egy svéd (Victor Gustaffson) és egy kanadai (Mike Carson) SOTE-s csapatársammal együtt leigazolt Bóta Gusztáv edző a KMH-hoz. Egy nagyon szoros döntőben végül sikerült megszereznünk az OB 3-as bajnoki címet. Hetente nagyjából három edzés és egy meccs fér bele a programomba.

Jó döntés volt, élvezi az egyetemet?

Az egyetemet nagyon, főleg a gyakorlatok nagyon érdekesek. Tetemeket boncolunk, vegyszerekkel kísérletezünk, állatkísérleteket végzünk és radioaktív izotópokkal is dolgoztunk már. Eddig sikeresen abszolváltam minden félévemet, azonban most jön az egyik legnehezebb vizsgaidőszak, szigorlatot kell tennem anatómiából, élettanból és biokémiából is.

A Mensa a világ legmagasabb IQ-val rendelkező embereit tömöríti, ahova nemrég került be. Hogy történt ez?

A MensaHungarIQába úgy sikerült belépnem, hogy kitöltöttem a Nagy Diák IQ teszt első online fordulóját. Elértem a teszt maximumát, így jogosult voltam a második fordulóra, amit az egyik budapesti gimnáziumban kellett megírni. Itt is elértem a teljesíthető legmagasabb szintet (135 fölötti), és jelentkezhettem a Mensába, ahova 130-as IQ a határ. A döntőre is meghívást kaptam, azonban arra nem tudtam elmenni, mert ütközött egy anatómiavizsgámmal. A Mensába a felső két százalék jogosult belépni, én az értékemmel a legfelső egy százalékban vagyok. De tudom, hogy ennek ellenére megbukhatok, ha nem tanulok és nem hozom a maximumot. Remélem, egyre több hokis jön majd az orvosira, hogy erősítse az egyetemi csapatunkat.

Bata Daniel

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum