Székelyföld?Magyarország 6-4

   

Zsúfolt telt ház látta Gyergyószentmiklóson a 3. Székelyföld?Magyarország mérkőzést. A játékosoknak köszönet jár azért, hogy valódi jégkorong- és nem félvállról vett gálameccs volt ez.

A háromezer néző 10 gólt és egy jótékonysági gálához mérten kiemelkedő színvonalú találkozót szemlélhetett. A mindkét csapat sikerének egyaránt tapsoló publikum már a mérkőzés előtt boldog volt, hiszen ahogy a Székelyhon beszámolója is írja, “az esemény üzenete ennél jóval többről szólt”.

Az úgynevezett történelmi hűség kedvéért rögzítsük, hogy a gólokat Becze Tihamér, Kósa Endre, Péter Róbert, Bálint Lóránd, Nagy István, Hegyi Ádám, illetve Kiss Ákos (2), Bartalis Balázs, és Ladányi Balázs lőtte.

A körítésre nagyon odafigyeltek a házigazdák, sok betétprogram, látványosság és beszéd kísérte az eseményt. Utóbbiak közül Böjte Csaba atya szavait idézzük: “Ültünk a kispadon, és a nagyok nem erőst engedtek fel játszani, minket hetedikeseket. Aztán addig nyafogtunk, amíg csak játszhattunk. Aztán jól meg is verték a csapatunkat. De emlékszem, megverve is, kék zöld foltokkal tele is, de játszani akkor is sokkal jobb volt mint a kispadon ülni. Megragadom az alkalmat, hogy biztassak mindenkit, merjen kimenni a pályára, mindenki a maga pályájára, bátorsággal és lendülettel. Én az oltárhoz kell kimenjek, a tanár az osztályba, az orvos a műtőbe, diák a táblához, mindenki a maga helyére, de nagyon fontos, hogy merjünk kimenni a pályára. Sokkal izgalmasabb játszani, ha nyerünk, ha nem nyerünk, mégiscsak jobb élni, küzdeni, mint ülni egy kispadon, s másokat kommentálni, fütyülni. Én arra kérem testvéreimet, gyermekeinket is, merjenek kimenni a pályára, lendülettel és bátorsággal, s hiszem, hogy megújul a népünk a Kárpát medence, a mi világunk.”

Fotó: Szász Adorján

Vargyas László főszervező zárásként azt mondta, dolgozik a folytatáson. A Jégkorongblog büszke arra, hogy ehhez a kiváló jótékonysági akcióhoz a maga eszközeivel hozzájárulhatott.

A mérkőzés másnapján Böjte Csaba atya ezekkel a sorokkal köszönte meg a jégkorong-társadalomnak az eseményt: “Nagyszerű volt! Ma megint jó volt embernek lenni Erdélyben! Büszke örömmel néztem népem fiaira, lányaira Gyergyószentmiklóson, ahogyan méltósággal, felemelt fővel szervezték ezt a nagy ünnepséget, melyet egy színvonalas hokimeccs koronázott meg! A székely és a magyar hokiválogatott csapott össze a jégen! Igen, a férfiak ilyenek, szeretnek küzdeni, győzni, eredményt, pontot elérni, a kupát megszerezni. Nagy baj lenne a világunkban, ha ez a nemes vetélkedés kialudna az emberek szívében. Hajrá, fiúk, győzzön a jobbik, becsületes vetélkedésben ki-ki múlja felül önmagát!

Szeretettel köszönöm Vargyas Lászlónak Székelyföld élő hokilegendájának és munkatársainak a szervezőmunkát, a játékosoknak azt, hogy megmutatták, a Kárpátok gyűrűjében nem hűlt ki a férfiak szívében a virtus, a küzdeni akarás, a küzdeni tudás! Egy szép nap után, büszke örömmel, Csaba t.”

szekelyfold mez 2015

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum