Ennél gyorsabbnak és jobbnak kell lenni

 

Nem volt egy súlycsoportban a magyar és a román válogatott, hangzott el a 8-0 arányú győzelmet követően az érdekeltektől. Nyilatkozatok a meccs után.

Rich Chernomaz: ”A román válogatottnak nem olyan erős a kerete, mi pedig a legfiatalabb sorokkal játszottunk ma. A fiúk jól tartották magukat a megbeszélt taktikához, az első harmadban volt rengeteg helyzetünk, a másodiktól kezdve pedig elkezdett a korong a hálóba menni. A fiatalok nagyon jól játszottak ma, jó élmény volt ez nekik. Persze amikor megítéljük ezeket a teljesítményeket, szem előtt kell tartanunk, hogy Románia a leggyengébb csapat itt, és nagyon messze áll tudásban Kazahsztántól. Ma tudtuk pihentetni a tapasztaltabb játékosainkat, akik frissen tudnak játszani holnap. Mindenki pályára fog lépni, aki ma nem játszott, de igyekszünk majd olyan keveset variálni a sorokon, amennyire csak lehetséges.”

chernoLC5A6044_resize

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Greg Lindqvist: ”Mindössze egyszer ötven perces közös edzés után álltunk ki a magyar válogatott ellen, egy teljesen új csapattal, amelyben több hátvéd volt, mint csatár. Ez így érthető módon nem tekinthető megfelelő felkészülésnek. Az első harmadban ettől függetlenül szerintem úgy-ahogy tartottuk magunkat, de egyszerűen erősebbek, nagyobbak és okosabbak a magyarok. Minden egyes percben, amit a jégen töltöttünk, két lépéssel le voltunk maradva. Talán, ha egy kicsit jobban fel tudunk készülni, akkor ennél egy fokkal jobban tudjuk tartani magunkat, de a magyarok túl jók nekünk. Úgy raktam össze a sorokat, mint egy lottószelvényt, voltak nevek, amiket nem is ismertem a csapatomból. Egyes védőknek csatárt kellett játszania, de egyébként is, túl nagy volt a sebesség nekünk a meccsen, és túl nagyok voltak az ellenfél játékosai. Jobb lett volna a meccs, ha a magyarok izomzatából átlagosan tíz kiló izmot megkaphattunk volna. Megpróbáltuk, így sikerült, tanulnunk kell belőle, ahogy ez az egész torna erre való számunkra. Ezek a csapatok nem a mi szintünkön vannak, de ebből tudunk tanulni.”

Sebők Balázs: ”Úgy érzem, hogy szinte az első perctől kezdve a kezünkben volt a meccs, és sikerült gólokat is lőni, úgyhogy ilyen szempontból ez egy jó meccs volt ma mindenkinek. Viszont ennél azért jobban kell játszanunk, ha a lengyeleket és az ukránokat meg akarjuk verni ezen a tornán, a világbajnokságról nem is beszélve. Ez egy jó kezdés volt, és a sok lőtt gól jót tett sok ember önbizalmának is, ezen az úton kell haladni, és remélem ugyanolyan . Egyelőre nagyon jól működött mindegyik taktika, amit megbeszéltünk, persze még csiszolnunk kell rajta, hogy tökéletes legyen, de úgy látom működik. A lengyelek megvertek minket otthon, úgyhogy mindenféleképpen egy revans is lesz a holnapi meccs, próbálunk majd jól játszani, betartani az edzői taktikát és amit megbeszéltünk, és akkor szerintem nem lesz baj.”

Kiss Dániel: ”Ez inkább egy rávezető meccs volt, ami pont arra jó, hogy könnyebben be tudjuk gyakorolni a taktikát. A kért taktika szerintem azért ment a csapatnak, de persze mindig van mit javítani. Személy szerint jól éreztem magam ma, két gólt is lőttem és adtam egy gólpasszt Sofinak is. Holnap mindenképpen nehezebb lesz, a mainál többet várok magamtól és a csapattól is, ennél azért gyorsabbnak és jobbnak kell lenni, mert a lengyelek erősebbek.”

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum