Marton Tibor

   

Marton Tibort, a női válogatott egyik szövetségi edzőjét kérdeztük a február 6. és 8. között megrendezésre kerülő Négy Nemzet Tornával kapcsolatban.

Milyen feladatok várnak a lányokra az edzőtábor során?

Az edzőtáborozást 36 játékossal kezdjük kedden, terveink szerint csütörtökig 2 lépésben szűkítünk. Hétfőn délután egy egymás elleni játékkal hangolódunk a hétre. Az edzőtábor szokásoknak megfelelően zajlik, napi két jeges edzést tartunk, a fennmaradó időben pedig elméleti előadásokat, ahol átismételünk mindent, de új dolgokat is tanulunk majd. Az előadások alatt egy-egy adott témakörről beszélünk, mint például korongkihozatalok, támogatás a semleges zónában, korong bevitele a támadó harmadba, támadásbefejezés, forgatás, emberelőny, emberhátrány, csapat kémia stb.

A felnőtt válogatottnál is ugyanazok a taktikai elemek jelennek majd meg a jégen, mint az U18-asoknál, vagy számukra más játékstílust képzeltek el?

A női utánpótlás programunkban egymásra épül a képzés, így a felnőtt válogatott is ugyanabban a rendszerben fog játszani. Nyilván a felnőtt korosztálynak szélesebb repertoárral kell rendelkeznie, mint mondjuk az U15-ösöknek.

martontibor

Cimkék: , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS