Janis Kalnins

   

Janis Kalnins, a Dab.Docler kapusa második évét tölti Magyarországon, jelenleg a MOL Liga kapusai között ő rendelkezik a legjobb statisztikával, 93,9%-kal véd, s bizony kiszorította a magyar válogatott kerettag Sevela Petert.

Második évét tölti Magyarországon, jó döntés volt Dunaújvárosba igazolni?

Igen, ez a második évem itt, és minden tökéletes. Tényleg semmilyen panaszra  nincs okom. Jó döntés volt, hogy idejöttem, itt meg tudom szerezni a meccstapasztalatot, amire szükségem van. Természetesen én is szeretnék Svájcban, Svédországban vagy Finnországban játszani, de valahol el kell kezdenem ahhoz, hogy egyszer oda jussak. Dunaújvárosban mindenki nagyon rendes velem, az öltözőben is remek a hangulat. A liga évről évre fejlődik, a csapatok egyre jobbak lesznek, a mostani szezon például nagyon érdekes. Elégedett vagyok a helyzetemmel.

Meddig marad, milyen tervei vannak?

Fogalmam sincs, meddig maradok. Ilyen a sport, sosem tudod, hol leszel, miután lejárt a szerződésed, ezt még meglátjuk később. A legfontosabb tervem, hogy én legyek a legjobb minden ligában, ahol éppen játszom, és minden szezonban szeretnék fejlődni. A nagy álmaimat most nem fogom elmondani, de azt elárulhatom, hogy keményen küzdök értük, és tisztában vagyok vele, hogy évekig tarthat, mire elérem őket, de semmi sem történik rögtön.

Kalnins DAB 2014_15

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Cimkék: ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS