Dobos Kristóf

 

Dobos Kristóf, a MAC U18-as kapusa harcol azért, hogy bekerüljön az ifjúsági válogatottba a hazai világbajnokságra. Glen Williamson segített neki is igazi sportemberré válni.

Hamarosan újra táborozik az U18-as válogatott, közeleg az áprilisi világbajnokság. Mennyire nehéz bekerülni a debreceni játékoskeretbe?

Úgy gondolom, hogy elképesztően nehéz a csapatba kerülni idén mindenki számára, hiszen egyre több a jó játékos az országban, akinek esélye lehet erre. Nagy a verseny és mindenki nagyon keményen dolgozik, hogy elérje a célját, de a végén ez csak annak sikerülhet, aki a legtöbbet hajlandó feláldozni és dolgozni az álmaiért. Nagyon sok új dolgot tanultam, amióta benne vagyok Glen Williamson programjában, de talán a legfontosabb, amit kiemelnék, hogy megtanította, hogyan gondolkodjak és viselkedjek profi sportolóként. Úgy érzem, hogy még nagyon sok mindenben kell előrébb lépnem áprilisig, de az új kapusedzőm, Juha Lehtola segítségével maximálisan fel tudok készülni az előttem álló feladatokra.

Milyen a szezonja eddig, és ha előretekint, miként látja a jövőjét felnőtt kapusként?

Szerencsére nagyon jól alakul a szezonom eddig, minden rendben megy, elég sok lehetőséget és egyre több bizalmat kapok a MAC-ban az edzőimtől és a csapattársaimtól egyaránt, amit nagyon élvezek.  Szerencsére az U20-as csapatban is kaptam már lehetőséget idén, amivel elég jól sikerült élnem, és még egy plusz motivációt ad, hiszen igyekszem ott is bizonyítani az edzőknek. Próbálom nap mint nap minden energiámat a hokiba és a tanulásba fektetni, mert szeretném mindkét területen jól megállni a helyem és fejlődni. Ennek érdekében nagyon sok áldozatot kell hoznom, de ez így van rendjén, mert csak így lehet esélyem elérni a céljaimat. Nagyon élvezem, hogy azt csinálhatom, amit a legjobban szeretek. A jövőről nem igazán gondolkozom mostanában, mert jelen pillanatban a legfontosabb most ez a szezon, és arra kell koncentrálnom, hogy segítsem a csapatot a céljaink elérésében és hogy minél feljebb jussunk.  Miután befejeztem a gimnáziumot, szeretnék egyetemre menni Észak-Amerikába, ott folytatni a pályafutásomat, de addig még sok minden történhet. Ezen kívül a legfőbb célom az idén, hogy a debreceni világbajnokságon képviselhessem a hazámat.

Dobos Kristof MAC

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum