Jesse Dudas

   

Jesse Dudas, a Miskolc kanadai hátvédje bombaerős és pontos lövéseivel, ponterős játékával gyorsan a Jegesmedvék-szurkolók egyik kedvencévé vált. Nem meglepő ez, hiszen 17 éves korában a nem hivatalos korosztályos világbajnokságon a hátvédek között pontkirály volt.

A Miskolc jól rajtolt a MOL Ligában, 5 meccs után 14 ponttal az első helyen áll a tabellán. Milyen benyomásokat szerzett eddig a csapatról és a bajnokságról?

Szeretem Miskolcot, a várost is, nagyon jól érzem most magam. Valóban nagyon jól kezdtünk, jó játékosokból áll a csapatunk, és úgy tűnik, mindenki örömmel jön a jégre minden nap. Élvezzük a kemény munkát, ami egyébként ki is fizetődik. Az edzői brigádról is elmondható ugyanez, remekül végzik a munkájukat. Majoross Gergely játékosból lett edző, ami nagyon jó, ennek megfelelően törődik a csapattal, nagyon komolyan veszi a munkáját, ami meg is fogja hozni a gyümölcsét az edzői karrierjében néhány éven belül. Idén az az első számú célunk, hogy elhozzuk a MOL Liga-kupát Miskolcra.

A neve alapján úgy tűnik, rendelkezik magyar felmenőkkel? Ha úgy alakulna, játszana a magyar válogatottban is?

A nagyapám és a családja Budapesten született és nőtt fel, az 1940-es évek elején költözött ki Kanadába. Nagyon örülnék, ha kapnék egy esélyt az élettől és a szövetségi kapitánytól, hogy Magyarországért játsszak nemzetközi szinten. Ez hatalmas lehetőség volna, és persze nagyon komoly teljesítmény lenne bekerülni.

Dudas Miskolc 2014_15

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum