Jesse Dudas

   

Jesse Dudas, a Miskolc kanadai hátvédje bombaerős és pontos lövéseivel, ponterős játékával gyorsan a Jegesmedvék-szurkolók egyik kedvencévé vált. Nem meglepő ez, hiszen 17 éves korában a nem hivatalos korosztályos világbajnokságon a hátvédek között pontkirály volt.

A Miskolc jól rajtolt a MOL Ligában, 5 meccs után 14 ponttal az első helyen áll a tabellán. Milyen benyomásokat szerzett eddig a csapatról és a bajnokságról?

Szeretem Miskolcot, a várost is, nagyon jól érzem most magam. Valóban nagyon jól kezdtünk, jó játékosokból áll a csapatunk, és úgy tűnik, mindenki örömmel jön a jégre minden nap. Élvezzük a kemény munkát, ami egyébként ki is fizetődik. Az edzői brigádról is elmondható ugyanez, remekül végzik a munkájukat. Majoross Gergely játékosból lett edző, ami nagyon jó, ennek megfelelően törődik a csapattal, nagyon komolyan veszi a munkáját, ami meg is fogja hozni a gyümölcsét az edzői karrierjében néhány éven belül. Idén az az első számú célunk, hogy elhozzuk a MOL Liga-kupát Miskolcra.

A neve alapján úgy tűnik, rendelkezik magyar felmenőkkel? Ha úgy alakulna, játszana a magyar válogatottban is?

A nagyapám és a családja Budapesten született és nőtt fel, az 1940-es évek elején költözött ki Kanadába. Nagyon örülnék, ha kapnék egy esélyt az élettől és a szövetségi kapitánytól, hogy Magyarországért játsszak nemzetközi szinten. Ez hatalmas lehetőség volna, és persze nagyon komoly teljesítmény lenne bekerülni.

Dudas Miskolc 2014_15

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Cimkék: ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS