Készen állunk, jó edzések vannak mögöttünk

   

Csütörtökön játssza első meccsét mindkét ifis különítmény, de addig is még edzések várnak a társaságra. U18-as játékosaink magabiztosak és készen állnak az első megméretésre.

Bár sokszor hallhatjuk, hogy az eredmény másodlagos egy felkészülés során, a sportolók nem tudják meghazudtolni magukat. Természetesen minél több győzelmet várnak, de láthatóan a munkán és tanuláson van nagyobb hangsúly. A Jégpalotában készülő bő keretből Stipsicz Bence (képünkön), a MAC hátvédje az elmúlt években U20-ban és U18-ban is aranyakat hordott haza a világbajnokságokról, az új kihívást is várja már. “Szerintem készen állunk, jó edzések vannak mögöttünk, kezd összeszokni a csapat. Mindenki mindent ki fog adni magából, reméljük ez minél több győzelemre elég.”

stipsicz_bence_U18

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Egyre több fiatal edződik külföldön, Szabad Kevin Bécsben, fontosnak tartja az előttünk álló mérkőzéseket. “Minden évben az első tornán nagyon fontos jó benyomást tenni mindenkire, erre fogok törekedni. Nem számítok könnyű tornára, semmit se fogunk ajándékba kapni. Mindenképpen szeretnék jó példát mutatni a fiatalabb játékosoknak, és mindent megtenni, amit tudok, hogy meccseket tudjunk nyerni.”

A világbajnoki felkészülés legelején nehéz még bármit is jósolni, de a fiatalok nem tévesztik szem elől a célt, amiért folyamatosan küzdenek. “Úgy érzem, minden esélyünk megvan a bennmaradásra ? mondta Stipsicz Bence. ? Mindenki nagyon keményen dolgozik a csapatból és a stábból, hogy készen álljunk, amikor eljön az idő. Szerencsére még sok idő áll rendelkezésünkre, de komoly tornákkal fogunk készülni, és decemberben már vb-ellenfelek ellen is játszhatunk.”

Sikeres korosztály fiait láthatjuk csütörtöktől a Jégpalotában és Ostravában is, akikhez szintén nagy reményeket fűzhetnek a hoki kedvelők. Glen Williamson szövetségi edző jól felépített programjában stabilan edződnek, klubjaikban is sokat fejlődnek, de a legnagyobb kérdés, hogy reálisak-e a velük kapcsolatos tervek. Még túl fiatalok ahhoz, hogy messzemenő következtetéseket vonjunk le, de azért nem lehetünk pesszimisták az aranyérmek után. Szerencsére őket nem zavarja a nyomás, bíznak magukban és edzőikben is. Mindenesetre az áprilisban esedékes debreceni divízió 1/A csoportos U18-as vb után sokkal pontosabb képet alkothatunk. A tavalyi sikercsapat 1996-os születésű oszlopai már csak a junioroknál játszhatnak, a megmaradt 1997-esek mellé az 1998-asok érkeznek.

“A tavalyi U18-as válogatottal nagyon erősek voltunk ? emlékeztetett Szabad Kevin ?, és úgy érzem, hogyha ugyanígy dolgozunk tovább, akkor akár az A divízió is reális cél  lehet az 1996/97-es korosztálynak. Az esélyek megvannak arra, hogy a következő 5-10 évben már a legjobbakkal játszhassunk világszinten, példának itt van Láday Tamás, aki a CHL-ben kapott lehetőséget. A világbajnokságok nagyon sok lehetőséget tartogatnak nekünk, és sokan élni is fogunk ezekkel.”

Ezzel Stipsicz Bence is egyetértett: “Szerintem ez a korosztály nagyon sikeres lesz, sokan kikerülnek, illetve egyesek már ki is kerültek külföldre, és reméljük, az U18-as csapat idén is tudja folytatni ezt a sorozatot. Remélem, én is kapok majd lehetőséget egy külföldi ligában.”

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum