Senkit nem fogok megtartani azért, mert népszerű

   

Ron Hextall, a Flyers general managere nyilatkozta ezt Scott Hartnell elcseréléséről a nj.com-nak. Az egész interjú több érdekes részt is tartalmaz.

Ezért akár az egészet is érdemes elolvasni, de a leglényegesebb pontokat összefoglaljuk. Az interjú családtörténettel indul, ami nem csoda, hiszen az egész Hextall-família jégkorongozott, már az 1913-ban született nagypapa is NHL-es hokis volt, az 1936/37-es szezonban lépett először jégre ebben a ligában. A családi és személyes sztorik után az aktualitásokra térve, Hextalltól azt kérdezték, mi a különbség a helyettes general manager és a general manager között.

Hextall szerint helyettesként sokkal könnyebb okosnak lenni, ezt már korábban meg is tapasztalta, amikor még ő is csak helyettes volt. “Amikor neked kell meghúznod a ravaszt, az egy kicsit más. Tudtam ezt már korábban is, arra azonban nem számítottam, hogy ha küszöbön áll egy üzlet, legyen az egy igazolás vagy egy csere, hajnali háromkor felébredek és 1-2 órát is azon jár majd az agyam, hogy hogyan kellene ezt vagy azt a részletet megoldani. Természetesen helyettesként is rengeteget dolgoztam, de azzal nem voltam tisztában, mennyire kimerítő, mennyi időt tolsz bele ezekbe a döntésekbe, amikor te ülsz a nagy székben, amikor neked kell meghúzni a ravaszt.”

hextall2

Ez a gondolat könnyen átvezetett a következő kérdéshez, hogyan történt mindez a nyár egyik legnagyobb port kavart üzlete esetében, amikor a helyi ikon Hartnellt elcserélték Umbergerért. Hextall elismerte, hogy akkor sem aludt sokat, ugyanakkor sietett leszögezni: “Egyetlen dolgot soha nem fogok csinálni. Nem fogok nem megtenni valamit csak azért, mert az érintett játékos népszerű a szurkolók körében. Azt kell tennem, ami a legjobb a csapatnak és ezek néha nem népszerű dolgok. Ez is egy olyan dolog volt, amiről úgy éreztem, a franchise érdekeit szolgálja, tehát megtettem. De természetesen minden ilyen döntés megviseli az embert.”

Hextallt megkérdezték, mi a véleménye azokról a kritikákról, melyek korábban érték a klubot, amiért túl sok draftjogot áldoz fel kész játékosok igazolásáért ahelyett, hogy az utánpótlást maga nevelné ki. Hextall korábban többször is kijelentette, hogy ellenzi ezt a gyakorlatot. “Semmit nem tennék, ami veszélyeztetheti a franchise jövőjét ? válaszolta Hextall. ? Ez így van ma, így lesz holnap és így lesz öt év múlva is. (?) Én úgy tervezem, hogy minden évben jobbak leszünk és 7-8 éves időtávban egy Stanley-kupa megnyerésére esélyes csapatot építhetünk fel. Mindannyian tudjuk, mennyire nehéz ez, mennyire lehet örülni, ha 5-8 év alatt sikerül akár csak egyszer vagy kétszer kupát nyerned. Ez egy nagyon kiegyenlített liga. Sok múlik a kapusteljesítményen, mindkét oldalon, néha a legjobb játékosaid is betliznek, jöhetnek sérülések? Annyi bizonytalansági tényező van a rájátszás során, hogy soha nem jelentheted ki, hogy egy-két éven belül kupagyőztes csapatot építünk, vagy hogy most feláldozzuk az utánpótlást, mert idén meg akarjuk nyerni a Stanley-t. Túl sok minden jöhet közbe a jégen ahhoz, hogy ilyen döntéseket hozz. Évekkel ezelőtt ez még nem így volt, de különösen a fizetési sapka bevezetése után a liga nagyon kiegyenlített és kiszámíthatatlan lett.”

hextall3

Hextall beszélt arról a helyzetről is, amibe ő került nyáron, amikor egy olyan klub élére került, amely köztudottan a legnehezebb helyzetben van a fizetési sapka szempontjából. A Philly jelenleg 4,9 millió dollárral van a sapka fölött, ami közel 10%-kal haladja meg a 69 milliós keretet. Így teljesen meg volt kötve a keze egy olyan nyáron, amikor rengeteg játékos vált szabadon igazolhatóvá és szinte minden más klub hatalmas üzleteket kötött. A general manager nem érti, mi ebben a kihívás, szerinte sokkal nehezebb helyzetben lenne, ha nem volna ennyi jó játékosa és kívülről kellene betömködni a lyukakat. Elismételte azt, amit már számtalanszor elmondott, miszerint hisz abban, hogy nagyon jó csapatuk van, amelyet nagyon szeret. Tele vannak fiatal tehetségekkel a csatársorban, a védelem stabil, nem volt égető szükség arra, hogy meghatározó játékosokat igazoljanak. “Egy csomó jó dolog történik most ebben a franchise-ban és izgatottan várjuk a következő szezont, meg az azt követőt is, és kíváncsiak vagyunk, öt év múlva mire leszünk képesek.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum