177 millió bért fizettek kedvezményesen

 

Az elmúlt két évben 28 játékostól és nyomasztó szerződéseiktől szabadultak meg a csapatok, az összesített bértömeg így is óriási összeg, ami arra hívja fel a figyelmet, hogy a felelőtlen gazdálkodás még az NHL-ben sem ismeretlen.

A tavalyi lockout alatti kollektív tárgyalások kétségtelenül legforróbb pontja a játékosok részesedése volt a hokiból származó jövedelmekből, de a csapatok számára majdnem ugyanilyen életbe vágó volt a kedvezményes kivásárlás intézmények bevezetése. Ez az intézmény, melyről részletesen itt olvashatnak, lehetővé tette a csapatok számára, hogy úgy szabaduljanak meg azon játékosaiktól, akik nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, hogy az ne terhelje a fizetési sapkát.

Végül a szabályok értelmében minden csapat két ilyen szerződésből vásárolhatta ki magát, de ezt a kettőt két éven belül fel kellett használnia. Ennek határideje járt le június 30-án, ideje tehát mérleget vonni. A lehetőséggel a 30-ból 18 csapat élt, akik összesen 28 játékost vásároltak ki 176,9 millió dollár értékben. Ezt az összeget összesen mintegy 136 év alatt kell kifizetni. A legnagyobb summát Vincent Lecavalier kapja, aki tavaly vásárolt ki a Tampa Bay összesen 32,7 millió dollár értékben, amit 14 év alatt fizet ki a klub. Ha ehhez hozzávesszük azt a 4,5 millió dollárt, amit jelenleg a Phillytől kap, akkor a bónuszokkal, mindennel együtt a következő két évben 12,3 és 10,3 millió dollárt fog keresni. Már ha addig nem vásárolja ki a Phialdelphia, mert akkor már két csapattól kapna azért pénzt, hogy ne játsszon ott.

Lecavalier

A Puck Daddy össze is állította a kedvezményesen kivásároltak válogatottját, mely a következőképpen néz ki.

Csatárok:
Martin Havlat ? Brad Richards ? David Booth
Ryan Malone ? Mikhail Grabovski ? Daniel Briere
Ville Leino ? Vincent Lecavalier ? Rostislav Olesz
Jordin Tootoo ? Scott Gomez ? Aaron Rome

Védők:
Christian Ehrhoff ? Tom Gilbert
Jeff Schultz ? Keith Ballard
Ed Jovanovski ? Shane O’Brien

Kapusok:
Ilya Bryzgalov
Johan Hedberg

Amint arra a szerző is felhívja a figyelmet, főleg a centerposztok mélységét érdemes közelebbről is megnézni. Brad Richards nem első soros center már ugyan, de ott van mellette a technikás Havlat és a különösen a korong megtartásában jeleskedő Booth, így azért különösen nem rossz első sor ez. Kár, hogy gólokat nem lőnének, hiszen ebbe a válogatottba definíció szerint olyan játékosok kerültek, akik adósok maradtak a jó teljesítménnyel. A védelem már közel sem ilyen impozáns, a kapusokról nem is beszélve, de ez a csapat a Keleti Konferenciában talán eséllyel meccselne a rájátszásért.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum