Olaszország hivatalosan is vb-t rendezne

 

Az olasz szövetség letétbe helyezte a 2015-ös divízió 1/A csoportos felnőtt világbajnokság megrendezésére vonatkozó ajánlatát.

Mint az ismert, a nemzetközi jégkorong-szövetség (IIHF) minszki kongresszusán az elnökség tagjainak szavazatával bölcsen és előrelátóan Donyecknek ítélte a rendezés jogát Krakkóval szemben, amely viszont a részt vevők kétharmados támogatását élvezte. A donyecki vb esélyei napról napra csökkennek, de persze nem lehet tudni, Zürichben milyen döntés születik. A végső szót a szeptember a Kanári-szigeteken esedékes év közi kongresszus mondhatja ki.

A hatályos IIHF-szabályok szerint az elitből kieső Olaszország és Kazahsztán nem rendezhetne, pontosabban csak akkor, ha más jelentkező nincs. Mivel Krakkó jelentkezett, ez a feltétel nem áll, ráadásul ha a lengyelek nem tartanák fenn pályázatukat, akkor még Japán és Magyarország szándéka is előrébb való, mint a két A csoportos kiesőé.

Mégis arról hallani már egy ideje, hogy a kazahok és főképp az olaszok komolyan gondolják a rendezést. Eredetileg Bolzano volt a lehetséges új vb-helyszín, azóta Milánó és Torinó is felkerült a térképre. Mindhárom város szívesen megrendezné a vb-t és a szövetség is készen áll erre. Meglátjuk, mennyit érnek a szabályok, amelyeket az IIHF hozott.

A fent részletezett helyzet azért állhatott elő, mert René Fasel és IIHF-elnökségi társai bevallottan könnyű döntést hoztak május végén a helyszínválasztáskor. Éppen ezért a legvalószínűbb forgatókönyv még mindig az, hogy a magyar válogatott részvételével zajló felnőtt világbajnokságra mégiscsak Ukrajnában kerül sor, egy olyan városban, amely békésnek mondható és távol esik a harcoktól. Kijev ilyennek mondható.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum