Könnyű volt a döntés

   

René Fasel, az IIHF elnöke mondta ezt a vezető lengyel hokiportálnak a divízió 1/A csoportos világbajnokságot Krakkóval szemben Donyecknek ítélő határozatról. A lengyel szövetségen belüli zavaros helyzet jobban aggasztja az IIHF-et, mint az ukrán válság.

Az elnök indokolt is: “A világ jégkorong-társadalma hisz abban, hogy Ukrajnában a helyzet stabil. Így a döntést egyszerű volt meghozni. Két remek pályázónk volt, köszönjük a krakkói szervezőbizottságnak is a nagyszerű prezentációt. Nemzetközi események megszervezéséről szólva az IIHF-nek nagyon jó tapasztalatai vannak mind az ukrán szövetséggel, mint a Donbassz Donyeckkel. Az ukránok mindig maradéktalanul teljesítették a kötelezettségeiket, és most kaptunk garanciát a csapatok, a vendégek és a közreműködők biztonságára is. Így nagyon könnyű volt Donyeck javára ítélni a 2015. évi divízió 1/A csoport világbajnokságát. A döntésünk kifejezi a jégkorong-társadalom teljes bizalmát abban, hogy a helyzet Ukrajnában hamarosan stabilizálódni fog. Donyeck számomra annak a példája, hogyan lehet a jégkorongot amatőr és professzionális szinten is népszerűsíteni, és hogyan kell együttműködni a szurkolókkal és a sajtóval” ? zárta nyilatkozatát Fasel.

Fasel IIHF

A portál információi szerint a kongresszuson az ukrán szövetség elnöke, Anatolij Brezvin arról biztosította a küldötteket, hogy Ukrajnában a helyzet a most vasárnapi elnökválasztás után stabilizálódni fog. Az ukrán pályázat kiemelte, hogy a jégkorong-világbajnokság nagyszerű alkalom lesz arra, hogy a sport révén az embereket közelebb hozzák egymáshoz, és egyébként is van már tapasztalatuk hasonló események megrendezésében, az elmúlt öt évben ez lesz a harmadik divízió 1-es vb Ukrajnában. Donyeck a legutóbbi időkben otthont adott már Kontinentális Kupa-döntőnek, és a Donbassz Donyeck hazai KHL-mérkőzéseit is ebben a városban rendezik, érvelt az ukrán elnök. (Ez utóbbi mondat egészen március elejéig igaz lehetett volna.)

Az Xsport ukrán televízió újságírója, Jurij Kiricsenko, aki ott volt a kongresszuson, arról írt blogjában a döntés előtt, hogy a küldötteket az ukrán politikai helyzetnél jobban aggasztja a lengyel szövetségen belüli zavaros helyzet. Mint ahogy arról mi is többször írtunk, Halasik elnöknek nem sikerült elfogadtatnia magát a jégkorongos társadalommal és viharos csatákat követően lemondott. Kiricsenko szerint Lengyelországot úgy tartják számon, mint amely ország képes megrendezni egy IIHF-tornát, ám az IIHF-en belül nincs túl nagy bizalom a lengyel szövetség vezetése iránt. Ukrajnának életbevágóan fontos lenne a világbajnokság megrendezése, hiszen mindenképpen szeretnének visszakerülni az elitbe. Az ukrán újságíró saját hazája pályázata mellett érvelve René Fasel későbbi, a hokej.net-nek mondott, fentebb idézett szavaira ismerhetünk. “Miért ne hozzunk politikai döntést, és adjuk meg a segítséget Ukrajnának, amelyre szüksége van? ? fogalmaz Kiricsenko. ? Nem szavakra, hanem tettekre. Beszéljünk az emberek közeledéséről? Hát adják meg a lehetőséget nekünk, hogy létrehozhassuk az öröm és az ünneplés oázisát!” Az ukrán újságíró blogjában a döntést követően is jelentkezett. Itt arról írt, a krakkói csarnokkal kapcsolatban felvetették, az elsősorban a Lengyelországban hihetetlenül népszerű röplabda céljaira épült, és a hokihoz sokkal komolyabb légkondicionálás kell, mint a röplabdához.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum