Lengyelország feljutott

 

Harmadik kísérletre sikerült Lengyelországnak a feljutás, egy nappal a vilniusi divízió I B csoportos világbajnokság vége előtt megnyerték a csoportot.

Csütörtökön a két addig legjobban álló csapat találkozott egymással, és lengyel barátaink szemernyi kétséget sem hagyta afelől, hogy válogatottjuk erősebb, mint a horvátoké. Bár a második harmadban a horvátok fel tudtak zárkózni 2-1-re, végeredményben 4-1-es lengyel győzelem született, és a végeredmény mellett az összes statisztikai mutató is lengyel fölényt hozott. A lengyeleknek a 2011-es, kijevi VB sikerült rosszul, így kerültek az átszervezéskor a divízió I alsóházába. Következő évben hazai pályán rendeztek VB-t, de általános döbbenetre Krynicában Korea jutott fel. 2013-ban aztán újból Ukrajnában, ezúttal Donyeckben nem sikerült a feljutás. 3 év B csoport után aztán most elérkeztek az A csoportba, oda, ahová minden bizonnyal tartoznak is.

polska

Fotó: IIHF

A nap második mérkőzésén a britek Hollandiával találkoztak. A két csapat meccsei a presztízsről is szólnak, de ennél is fontosabb volt, hogy egy esetleges brit győzelem az oroszlános mezesek biztos bentmaradását jelentette volna. Pontosan fordított koreográfia szerint történtek az események, mint a brit?horvát meccsen, ezúttal a hollandok lőttek többet kapura, de a britek lőtték a gólokat. Végül eggyel több találat került Lachowiczék neve mellé, a végeredmény 4-3.

Románia számára tehát adott volt a feladat, ha legyőzik rendes játékidőben a Zubrusszal felálló házigazdákat, bentmaradnak. Nagyon tisztességes meccset játszottak Zsókék, többet veszélyeztettek, de minden harmadban a litvánok lőttek eggyel több gólt. Pedig háromgólos hátrányban is nagyon bátor játékot mutatott a román válogatott, két perccel a vége előtt Lindqvist lehozta Ruczuj kapust, a helyzetet pedig 4 másodperc alatt gólra váltották a játékosok Fodor Csanád révén. Ezután újra és újra megpróbálkozott a svéd szakvezető kapus nélkül, 6 mezőnyjátékossal a felzárkózással, de nem járt sikerrel, mi több, üres kapus góllal a litvánok ismét 3-ra növelték az előnyt. A végeredmény 5-2 lett. Érdekesség, hogy Zubrus a meccs mind a hét góljánál jégen volt.

Szombatra egyetlen eldöntendő kérdés maradt, Románia vagy Hollandia esik-e ki. A romániai csapat egyre javuló játékkal rukkolt elő, de eddigi egyetlen pontja nem sokkal ér többet  a holland 0-nál. A képlet rendkívül egyszerű, amelyik csapat nyer, az marad bent a divízió I-ben. Hogy ki lehet az, az a szombaton magyar idő szerint délben kezdődő ki-ki meccsen dől el.

Cimkék: , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum