A svédek tízet lőttek a finneknek

   

USA?Svédország és Kanada?Csehország elődöntőket rendeznek az U18-as világbajnokságon.

A legkorábbi negyeddöntőben az Egyesült Államok Szlovákiával találkozott. Az amerikaiak gyorsan eldöntötték a mérkőzést, Jack Eichel már az 54. másodpercben betalált, majd a 4. percben gólpasszt adott Johnathan MacLeodnak, az első harmad végén pedig Anders Bjorkot szolgálta ki. A második játékrésztől Matej Tomek helyét Adam Huska vette át a szlovák kapuban, de ő is kapott három gólt, végül az USA 6-2-re nyert.

A Csehország?Oroszország mérkőzés hosszabbításban dőlt el. Az oroszoknak a tornán lejátszott öt mérkőzésükből csak egyetlen ért véget a rendes játékidőben, most is túlóra döntött. Ezúttal azonban nem volt szerencséjük, ugyanis a ráadás első percében Jevgenyij Szvecsnyikov kihagyott egy büntetőt, majd a a hatodik percben Jakub Vrána betalált Makszim Tretyak kapujába. Így Csehország 3-2-es győzelmet aratott és továbbmegy, az oroszok csomagolhatnak.

A lappeenrantai svéd?finn mérkőzésre kilátogató 3075 ember talán élete legdurvább mészárlását láthatta. A csoportkor után 14-10-es gólkülönbséggel harmadik helyen továbbjutó házigazda ugyanis tízgólos verést kapott nyugati szomszédjától. A finn rémálmot William Nylander indította az 52. másodpercben. Az első és a második harmadban további két-két gól született, a záró húsz percben viszont öt alkalommal is betaláltak  a svédek az ötödik góljuk után csereként beállt Joona Voutilainen kapujába. Svédország 10-0-ra nyert, Linus Söderström shutouttal zárt, a házigazda nagyon súlyos vereséggel búcsúzott a tornától.

Svájc fél perc híján hosszabbításra kényszerítette Kanadát. A 8. percben Dominik Diem góljával vezetettek az európaiak, viszont tíz perccel később Jake Virtanen egyenlített. A második harmad közepén a Chicago edzőjével rokonságban álló John Quenneville előnyhöz juttatta Kanadát, ám az 56. percben Kevin Fiala egalizált. Hosszabbításra mégsem került sor, 30 másodperccel a vége előtt Travis Konecny megszerezte a győztes gólt a juharlevelesek számára, akik így 3-2-re diadalmaskodtak.

Mindeközben lejátszották a kiesés elkerüléséért megrendezett első mérkőzést is. Bár Dánia kétszer is vezetett, Németország rendre egyenlített, a harmadik harmadban pedig meg is szerezte a győzelmet, így 3-2-re nyert. A két csapat pénteken újra találkozik, ha a németek nyernek, a dánok esnek ki.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum