Most voltunk talán a legfrissebbek

 

Két szövetségi kapitány és két magyar gólszerző értékelte az osztrák?magyar meccset.

Rich Chernomaz (szövetségi kapitány, Magyarország): “A meccs nagy részében elégedettek lehetünk azzal, ahogy játszottunk. A kétgólos vezetés megszerzését követően két nagy rövidzárlat következett, amivel engedtük őket kiegyenlíteni. A harmadik góljukat pedig egy szerencsés emberelőnyös szituációból szerezték. Megtaláltuk a módot, hogy innen visszakaparjuk magunkat, ami megmutatta a csapat karakterét. A harmadik gólunk egyébként egy kínos szituációt eredményezett, egy nemzetközi versenyen szégyen, hogy sokáig nem tudtuk, megadták-e a gólt, mert a videó berendezés nem működött. Ez a gól egyébként jól jött nekünk. Aztán megint vezettek eggyel az osztrákok, de megint visszajöttünk. A hosszabbításban pedig egyszerűen képtelenek voltunk gólt lőni az 5 a 3 elleni játék során. Sajnos az a pluszpont amúgy sem lett volna elég nekünk, háromra volt szükségünk.”

Emanuel Viveiros (szövetségi kapitány, Ausztria): ”Rosszul kezdtük a meccset, lapos volt az első harmad, a magyarok pedig nagyon erősek voltak. A második harmadban elmentek kettő gólra, de visszajöttünk, és átvettük a vezetést. Voltak nagy helyzeteink, ahogy nekik is, mindkettőnknek nagyon kellett a három pont. Végül persze ezzel a kettővel is boldogok vagyunk. Ez a mi napunk volt, nekünk jött ki jobban a lépés.”

Kovács Csaba (támadó, Magyarország): ”Azt gondolom, hogy talán többet érdemeltünk ennél az egy pontnál, de a hoki istenei úgy döntöttek, mégsem kapunk többet. Kontrolláltuk a mérkőzés java részét, de sajnos egy-egy berögződött hibából kicsit elindítottuk a lavinát a második harmad vége előtt. Ezen a szinten meg kell tanuljuk, hogy egy ilyen hat-nyolc perces rövidzárlat a mérkőzésbe kerülhet. Momentumuk nem volt, aztán mi hoztuk vissza őket a mérkőzésbe. Most voltunk talán a legfrissebbek, a legjobb lábbal rendelkeztünk a világbajnokság alatt, odaértünk a szituációkra, ez a támadásban és a gólokban mutatkozott meg. Okosabban kellett volna végigjátszani ezt a hatvan percet.”

Sebők Balázs (támadó, Magyarország). “Megszereztem életem első felnőtt válogatott góljait, de felemás érzések uralkodnak bennem. Inkább csalódott vagyok, nagyon szerettünk volna nyerni, és meg is kellett volna. A harmadik harmad előtti szünetben nem nagyon gondoltunk arra, hogy megadták-e a gólomat, de nagyon pozitívan indította a játékrészt, hogy végül igen. Mindent megtettünk, vannak ilyen mérkőzések, ilyen a sport. Sajnos most így alakult, de remélem a japánok ellen sikerül győzni, és a szurkolókat is egy
jó utolsó meccsel tudjuk elbúcsúztatni.”

13993169485_c5dd45408d_z

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum