Leginkább mentálisan fejlődtem

 

Gőz Balázst első franciaországi éve után marasztalja a Morzine-Avoriaz, de a magyar játékosnak a tárgyalás előtt még két fontos dolga van. A fiatal bekk kendőzetlenül elmondta, miként értékelte a szakvezetés a lengyelországi tornán mutatott játékát.

A 21 éves válogatott hátvéd az első külföldön töltött profi szezonját befejezte, a Morzine-Avoriaz kiesett a francia bajnokság rájátszásában. Gőz Balázs számára nem volt eddig rossz a szezon, de még komoly feladatok állnak előtte, be kell verekednie magát a világbajnoki keretbe. A Morzine-ben 40 tétmérkőzést játszott a szezonban. A 26 alapszakaszmeccsen 1+4 pontig jutott, +/- mutatója igen gyenge lett, -17, de a rájátszásban megmutatkozott, sokat javult a csapat és ezen belül Gőz teljesítménye. A 9 PO-meccsen 2 gólpassz mellett nem lett negatív a plusz/mínusza, pont 0-val zárt.

Milyen szezon volt ez eddig?

A klubcsapatom elég hullámzó teljesítményt nyújtott. Nem indultunk rosszul, de aztán volt egy időszak, amikor talán 8 meccset veszítettünk el egymás után. De ebből is sikerült kilábalnunk, és bekerültünk a rájátszásba, ahol sikerült nagy meglepetést okoznunk, hiszen 11. helyezettként megvertük a 6. helyezett Amiens-t. A következő körben aztán 3-1-re kikaptunk a Dijontól. Igazából ez azért zavaró, mert míg az Amiens-től az alapszakaszban nem sikerült egyetlen pontot sem szereznünk, a Dijonnal jó meccseket játszottunk, így egy újabb lépést terveztünk a playoffban. De a rájátszásban sajnos nem sikerült olyan eredményesen játszanunk ellenük, és a kiesést elég nehéz volt elfogadni. De így egy héttel utána belegondolva már úgy gondolom, hogy túlteljesítettük az elvárásokat, mert lássuk be, a Morzine-nak a legfőbb dolga a rájátszásba jutás volt ebben a szezonban. Ez ugyanis azt jelenti, hogy nem kell a kiesés elkerüléséért játszanunk.

Számomra is elég hullámzó volt ez a szezon. Úgy érzem, jól kezdtem, de aztán a sok vereség eléggé kicsinált mentálisan. Padlón volt mindenki az önbizalmat tekintve, és ez velem sem volt másképp. Amikor kiestünk a francia kupából, és nem indulhattunk a Ligakupában, akkor egy ideig csak heti egy meccsünk volt, és azalatt elég nehéz megmaradni a meccsritmusban. Mindezek ellenére úgy gondolom, hogy idén leginkább mentálisan fejlődtem, ami ugye a jégkorongban nem kis szerepet játszik, szóval az mindenképp pozitív számomra, hogy sikerült visszaszerezni az önbizalmam a jégen.

Goz Balazs valogatott

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Mit lehet tudni a folytatásról, volt már szó a következő szezonról?

Egyelőre nem sokat tudok, beszeltem az edzővel, aki szeretné, hogy nyár végén visszajöjjek. Azt mondtam neki, hogy van még két feladatom erre a szezonra. Az egyik, hogy sikeresen felkészüljek a világbajnokságra, majd ennek eredményeképpen bekerüljek a vb-csapatba. A másik pedig, hogy ha sikerrel járok, akkor jó teljesítményt nyújtsak a világbajnokságon. Azt mondta, hogy ezt tiszteletben tartja, és április végén vesszük fel újra a kapcsolatot.

Mit csinál, mióta véget ért a bajnokság, meddig van kint, mikor jön haza, s hogy készül a válogatottbeli feladatokra?

A klubszezon után pihentem 3-4 napot, lazításképpen síeltem is egy kicsit, majd elkezdtem újra edzeni, jégen és szárazon egyaránt. Úgy tervezem, hogy március végéig ezt így folytatom itt, akkor legalább tudok jégen is készülni, s azt követően térek haza.

A lengyel torna után mit mondott Rich Chernomaz, kapott-e feladatot, instrukciót az április eleji összetartásig?

Különösebb utasítást, feladatot nem kaptam az edzőtől. Leginkább annyit jeleztek, hogy szedjem össze magam áprilisig, ha a csapat tagja akarok lenni, mert Lengyelországban nem sikerült azt a formámat hozni, amire képes vagyok és ami biztosítja a helyem a válogatottban.

Mire számít a szöuli vb-n?

Igazából nem is tudom, mire számítsak. Csak annyit tudok, hogy a többi csapat arra számíthat, hogy egy keményen dolgozó magyar válogatott ellen kell majd kikorcsolyázni minden meccsre, de abban biztos vagyok, hogy bárki lesz a csapatban, az azt jelenti, hogy abban az időszakban ő teljesítette az edző elvárásait a legjobban, illetve azok az emberek azok, akik a szívüket ki fogják tenni a jégre, a jó eredmény elérése érdekében.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum