Éremspecialisták találkoznak a kisdöntőben

 

Nem kerülnek új állam fiai a Triple Gold Clubba. Finnország a legutóbbi hat olimpián az ötödik, az Egyesült Államok a legutóbbi négy olimpián a harmadik érmét gyűjtheti be szombat este a Bolsoj Arénában.

Az utóbbi játékok éremspecialistái találkoznak az olimpia bronzmérkőzésén. A két válogatott nem tudta bizonyítani az elődöntőben, hogy erősebb lenne ellenfelénél, reális vereséget szenvedtek mind a finnek, mind az amerikaiak, de igazán megsüvegelendő az a teljesítmény, amit eddig mutattak. Hogy mást ne említsünk, mindkettejüknek megvan az olimpián csak egy eredményt, a tornagyőzelmet elfogadhatónak tartó oroszok skalpja.

Sochi Olympics Ice Hockey Men

A két csapat egyaránt sok góllal tudta megterhelni ellenfelei hálóját, azonban az elődöntőben csődöt mondtak a támadó alakzatok. A tornán 20 szerzett góllal továbbra is leggólképesebb amerikaiak nem tudták bevenni a kanadaiak hálóját, a finnek 19 szerzett gólja közül csak egy esett a svédek elleni elődöntőben. Kérdés, hogy a bronzmeccsen a felszabadult játékot, vagy az eredményességet helyezik előtérbe a csapatok. Ha a játsszunk egy jót elv érvényesül, akkor a nézők akár egy élvezetes, sokgólos meccset is kaphatnak a két válogatottól. Ha nem, akkor taktikai csemegét.

Két finn játékos is rekordot állíthat be. Selanne és Timonen egyaránt negyedik olimpiai érmét szerezheti meg szombat este. Ennél többet senki nem gyűjtött, a két kiváló finn ezzel olyan illusztris társasághoz csatlakozhat, amelynek eddig csak Vlagyiszlav Tretyak, Igor Kravcsuk, Jiri Holik, Saku Koivu, Jere Lehtinen és Ville Peltonen a tagja. A névsor is mutatja, mekkora bravúr az, amiről már fentebb említést tettünk, hogy a finnek az elmúlt két évtizedben egy olimpia kivételével mindig szereztek érmet. Még Kanada és az USA sem mondhatja ezt el magáról.

Selanne ugyanakkor még egy műfajban állíthat fel új, minden bizonnyal sokáig érvényes csúcsot. Az eddigi legidősebb olimpiai érmes jégkorongozó Igor Larionov volt, aki 41 évesen és 83 naposan szerzett bronzot Salt Lake Cityben. A finn válogatott hangulatfelelőse és lelki apukája 43 éves és 234 napos szombaton, tehát közel két és  fél évvel idősebb most, mint volt Larionov akkor.

Az amerikaiaknál Phil Kesselre érdemes figyelni, a kiváló játékos vezeti a kanadai tabellát és beérte Grabnert a góllövők versenyében is. Ha nyílt sisakos meccsre kerül sor, könnyen lehet, hogy megerősíti vezető helyét a svéd Erik Karlsson előtt. Jó szórakozást kívánunk a 16 órakor kezdődő kisdöntőhöz.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum