Szlovénia lenyűgözte Alfredssont

   

A svédek csapatkapitánya szerint nagyon elszánt csapat benyomását keltette a szlovén. Daniel Sedin szerint pedig a világ legjobban védekező csapata, vagyis a finnek ellen még több kell majd az elődöntőben. Edzői és játékosértékelések a Svédország?Szlovénia mérkőzés után.

Par Marts (vezetőedző, Svédország): Ehhez a meccshez a játékosaim hozzávetőlegesen 4500 NHL-mérkőzés tapasztalatával álltak hozzá. Még ha ezek egy jelentős részéért Alfredsson egymaga felelős is, egy ilyen meccset akkor is tudni kell kezelni. A reggeli edzésen pedig azt láttam, hogy a srácok nagyon koncentráltak az előttük álló feladatra. Mint ahogy Lundqvistról is tudtuk, hogy igazán jó kapus, úgyhogy nem nagyon aggódtunk a formája miatt. Semmi olyat nem kellett nyújtani, amire korábban már ne lett volna képes. Ha pedig egyszer meg tudta csinálni, miért ne tudná még egyszer. Mindegy, hogy Finnországgal vagy Oroszországgal játszunk majd a döntőbe jutásért

Matjaz Kopitar (vezetőedző, Szlovénia): Nagyon kemény ellenféllel szemben kellett ma helyt állnunk. Tudtuk, hogy pihenten várnak minket, mögöttünk pedig egy érzelmileg túlfűtött mérkőzés állt. Jól tartottuk magunkat, a második gól után kicsit visszaestünk, de nem hibáztathatom a játékosokat, mert tényleg elfogyott belőlünk minden szufla.

Daniel Alfredsson (csatár, Svédország): Nem nagyon tudtuk, hogy mire számíthatunk Szlovéniától, hiszen még sosem játszottunk ellenük, de meg kell mondjam, lenyűgözött a teljesítményük. Azt tudtuk, hogy elszánt csapat. Sokra vihetik még, ha az elitben több tapasztalatot szereznek. Nagyon kemény ilyen meccsen játszani, mert a szlovének nagyon jól védekeztek. Türelmesnek kellett maradnunk és azt gondolom, nagyszerű munkát végeztünk. A harmadik harmadban már nem korcsolyáztak annyit, mint az első kettőben, így sok helyzetet tudtunk kidolgozni és végül megnyugtató előnyre tettünk szert. Sikerességünknek három fontosabb faktora van: Henrik Lundqvist, az előnyös játékunk, illetve az egyenlő létszámban mutatott stabil teljesítményünk. De minden meccs más, így most az a feladatunk, hogy kipihenjük magunkat és készüljünk a következő meccsre. Nagyon jó érzések kavarognak bennünk, örülünk, hogy ma is nyertünk és bent vagyunk a legjobb négyben.

Daniel Sedin (csatár, Svédország): Szerintem ma sikerült egyet előre lépni. A torna első meccsén játszottunk talán a legrosszabbul, ma pedig a legjobban, ez mindenképpen jó jel. De Oroszország vagy Finnország ellen még ennél is jobbnak kell lennünk és leszünk is. Ha szétnézünk a nemzetközi porondon, azt láthatjuk, hogy minden csapat nagyon védekező hokit játszik. Ebben pedig a finnek a legjobbak, úgyhogy mindegy ki jön szembe az elődöntőben, mindenképpen nehéz lesz.

Anze Kopitar (csatár, Szlovénia): Nagyon jól éreztük magunkat ezen a meccsen. Gondoltunk rá, hogy esetleg meglepetést okozunk vagy kicsit többet birtokoljuk a korongot, de túl fáradtak voltunk. Ez volt a negyedik meccsünk öt nap alatt és ezen a szinten nagyon nehéz végig egyformán magas színvonalon játszani. Ennek ellenére, amikor a második harmad után csak 1-0-ra vezettek, úgy éreztük, ez még jól is elsülhet. Az első harmadban ugyan lőttek egy gólt, de aztán nekünk is voltak lehetőségeink, ezek azonban kimaradtak. Márpedig egy ilyen tornán kíméletlenül be kell lőni a helyzeteket. Most nagyon csalódottak vagyunk, de egy kis idő elteltével, ha visszanézünk majd arra, amit elértünk, biztosan rettenetesen büszkék leszünk.

Jan Mursak (csatár, Szlovénia): Ahogy ment előre a meccs, mi úgy lettünk egyre fáradtabbakk. A harmadik harmad totális katasztrófa volt. Mintha mi teljesen leálltunk volna, miközben a svédek egyre keményebbek lettek a pálya minden részén. Semmit nem tehettünk. Úgy jöttünk Szocsiba, hogy nem voltak elvárások velünk szemben. Egy győzelem már hatalmas meglepetés lett volna. Ehhez képest mi kétszer is győztünk, úgyhogy nagyon boldogok vagyunk. Szlovéniában most minden a hokiról szól, nagyon boldogok vagyunk, hogy ezt sikerült elérnünk. Szerintem a szurkolóink elégedettek a mutatott játékunkkal, különösen mivel csak egy NHL-es játékosunk van. A szlovén játékosok nagyon alulértékeltek a tengerentúlon, inkább hoznak egy svéd, egy finn vagy egy cseh játékost. Remélem, a jövőben több NHL-es játékosunk lesz, de nagyon nehéz egy olyan kicsi országból beverekednie magát az embernek, mint Szlovénia. Nem igazán becsülnek minket.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum