Remek lecke volt

 

Edzői és játékosértékelések az Oroszország?Szlovénia meccs után.

Zinetula Biljaletgyinov (vezetőedző, Oroszország): Az ellenfelünk folyamatosan komoly kihívás elé állított minket mind támadásban, mind védekezésben. A második harmadra azért összekaptuk magunkat. Nem játszottunk jól, rengeteg dolog van, amin javítanunk kell. A második harmadban úgy kezdtünk, ahogy vártam, de aztán az ellenfelünk keményen nekünk jött, Kopitar vezetésével komoly gondokat okoztak nekünk, meg kellett változtatnunk az elképzeléseinket a meccsről. A harmadik harmad volt egyedül, amelyben felcsillant, hogyan is kellene játszanunk. Az első meccs mindig nehéz. Lehet, hogy az idegesség, lehet, hogy más tette, a rajtnál ez megesik. Túl sokat passzoltunk, ehelyett többet kellene lőnünk. Szép dolog látni a gyönyörű passzokat, de viszont a lövésből lesz a gól. Most pihennünk kell, aztán készülni a következő összecsapásra. Ki kell elemeznünk a meccsünket, megnézni, mit csináltunk jól, rosszul, hol kell változtatnunk. De ezekről még túl korai most beszélni. Az NHL-eseink nem játszottak kiemelkedően, de rosszul sem. Ez még csak az első meccs, mindenkinek bele kell rázódnia.”

Matjaz Kopitar (vezetőedző, Szlovénia): “Sokan a fiúk közül a példaképeik ellen játszottak. Látták őket játszani az NHL-ben a legmagasabb szinten, és talán ez volt az oka annak, hogy egy kicsit ijedten kezdtünk. Mintha féltek volna ellenük játszani. Sokszor mondtam nekik, tisztelni kell az ellenfeled, de nem szabad félned tőle. És aztán így is történt, de ekkor már kétgólos hátrányban voltunk. De összességében elégedettnek kell lennünk, és meg kell találju a pozitívumokat a mai meccsben. Holnap új nap és új meccs, most már arra kell készülnünk.”

Alekszander Ovecskin (csatár, Oroszország): “Nagyon jó érzés, ha jól kezdesz, és ez ma nagyon fontos volt. Rögtön gólt lőttünk és aztán ét cserével később megint. Aztán a csapatunk egy kicsit lazább lett, és nagy elismerés jár a szlovéneknek, hogy ők pedig elkezdtek remekül játszani. Nagyon keményen dolgozó játékosaik vannak, akik megmutatták nekünk, hogy nem játszhatunk így. Biztos vagyok abban, hogy sokat fogunk videózni, megnézzük, hogyan kaptunk tőlük gólokat. Jópár hibát csináltunk, ilyenkor fel kell ismerned, hogy változtatni kell. Az első meccs mindig nehéz, és mi egy remek csapat ellen játszottunk, egy keményen dolgozó csapat ellen játszottunk, remek lecke volt ez nekünk. A hangulat fenomenális volt, óriási közönség, hihetetlen. Ha otthon játszol, mindig egy kicsit nehezebb.”

Ilja Kovalcsuk (csatár, Oroszország): “Egyáltalán nem voltunk idegesek. Talán a második harmadban túlzottan is nyugodtan játszottunk, de aztán a harmadik harmadra megint összekaptuk magunkat. A szlovén válogatott remek csapat, de ezen a tornán senkit nem lehet lebecsülni.”

Szemjon Varlamov (kapus, Oroszország): “A legjobban a szlovének itartása, állhatatossága lepett meg. Nincsenek előre lefutott meccsek, és ma mindeni láthatta, hogyan fog itt minden csapat harcolni az ellenfele ellen.”

Anze Kopitar (csatár, Szlovénia): “Eleinte csak álltunk és bámultunk. Semmi különöset nem csináltunk ahhoz, hogy javuljunk, egyszerűen elkezdtünk korcsolyázni. Eleinte egy kicsit be voltunk tojva, és az ilyen játékosok, mint Malkin vagy Ovecskin hamar megfizettetik ennek az árát, így tettek velünk is. De aztán láttuk, hogy egész jól tudunk játszani még ellenük is. Ahogy elkezdtünk korcsolyázni, feljavultunk, és azt hiszem, meg is nyertük a második harmadot. Összességében azt hiszem, büszkék lehetünk a mai teljesítményünkre, és mindenképpen büszkék az egész csapatra. Természetesen nem mi játsszuk a legszebb hokit itt, de ez a játék juttatott el bennünket az olimpiára, tehát valamit azért ez is érhet. Nem lesz egyszerű senkinek sem megverni az oroszokat. Ez olyan, mint az NHL-ben egy-egy túra, mindig vannak nehezebb idegenbeli pályák. Ez itt sem különbözik. A ülönbséget az jelentette nekünk, hogy elkezdtünk korcsolyázni, és végre elhittük, hogy tudjuk tartani velük a lépést, hogy megérdemeltük, hogy itt lehetünk. Azt hiszem, a meccs végére be is bizonyítottuk ezt.”

Robert Kristan (kapus, Szlovénia): “Semmi olyan nem történt, amire nem számíthattunk előre. Tudtuk, hogy nekünk esnek, és hogy lesz pár alkalom, amikor le tudjuk kontrázni őket. A második harmadra feljavultunk, és nyomást tudtunk gyakorolni a nagy orosz csapatra. Aztán elfáradtunk, már nem tudtunk úgy koncentrálni, de megmutattuk mindenkinek, hogy velünk is számolniuk kell. Ez volt az első meccsünk az olimpián, a következőn jobbak leszünk.”

Cimkék: , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum