A kapusok napja volt

   

Edzői és játékosértékelések a Svájc?Lettország meccs után

Sean Simpson (Svájc, vezetőedző): “Nem piskóta meccs volt. 0-0 az utolsó másodpercekig. Mindkét csapat megharcolt minden egyes méterért a jégen. Nem volt egyszerű gólt lőnünk, és ez fordítva is ugyanígy volt. Mindig azt mondjuk, ha 40 perc után sem esikgól, hogy akkor egyetlen találat dönthet. Remek tartásunk volt az egész meccsen. Végig tartottuk magunkat a taktikánkhoz. A fiúk végig azt csinálták, ami a feladatuk volt, A végén aztán nekünk pattant jól a korong. Meg kell még tanulnunk, milyen az, ha esélyesként játszunk egy meccsen. Azt hiszem, jobban kezeltük a helyzetet, mint a múltban. Tudtuk hogy nehéz dolgunk lesz, de a tavalyi VB-ezüst után az a feladatunk, hogy továbbra is két lábbal a földön tudjunk állni. Az, hogy a világranglistán hetedikek vagy nyolcadikak vagyunk, és nyertünk egy érmet, nem jelenti azt, hogy mostantól éremesélyesek vagyunk.”

Simon Moser (csatár, Svájc): “Megpróbáltam kapura lőni. Nem láttam, hogy ment be a korong a hálóba, de azt hiszem, megpattant valakin valahogy. Szerintem szerencsém volt. Masalskis elképesztő volt. Mi csak lőttük a kapuját, ő meg csak védett mindent.”

Ted Nolan (Lettország, vezetőedző): “Az egyik játékosunkat leütközték a palánknál. 5 a 4 elleni helyzet lett, a svájciak pozícióelőnyhöz jutottak. De ha csak mélyen kiütjük a korongot, kihúzhattuk volna azt a pár másodpercet. A meccs során egyre jobbak és jobbak lettünk. Megmutattuk, hogy versenyképesek tudunk lenni. Sajnos ezen a meccsen a hibák döntöttek, és mi akkor követtünk el egy nagy hibát, amikor az a leginkább számított. Ez a kapusok napja volt. Egész évben láttam Jonas Hillert ilyen nagy védéseket bemutatni az Anaheimmel, mint amit a 3. harmad derekán a 2 az 1 elleni kiugrásunknál mutatott. Az Aneheim a liga egyik legjobb csapata, és ez nem kis részben annak köszönhető, hogy Hiller a kapusuk. Ezért a védéséért egészen magas osztályzatokat kell neki adni. A mi kapusunk, Masalskis is ugyanilyen jó volt. Nagyokat védett a megfelelő pillanatokban. A svájciaknak volt néhány óriási helyzetük, és ezeknél mindig a helyén volt.”

Edgars Masalskis (kapus, Lettország): “Közel egyforma csapatok meccse volt. Talán nekik volt egy kis előnyük. De mi nagyon keményen harcoltunk. Megtettünk minden tőlünk telhetőt. Nekünk is voltak momentumaink, de nem volt szerencsénk. A hoki meg ilyen, valakinek nyernie kell, a másik szükségképpen kikap. De ezért a 8 másodpercért nagy kár. Megmutattuk, hogy tudun harcolni egy nagyon erős ellenfél ellen is. Ugyanígy fogjuk folytatni a követező meccsünkön is. Bátrabbaknak kell lennünk, többet kell támadnunk és meg kell őriznünk minden pozitívumát ennek a meccsnek.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum