Itthon is verni kéne az Innsbruckot

   

Az emlékezetes tiroli fordítás után ezúttal újra nyerni volna jó az Ifj. Ocskay Gábor-jégcsarnokban.

Marty Raymond, a Sapa Fehérvár AV19 vezetőedzője csalódott volt a pénteki pontvesztés miatt. Ez nem csoda, hiszen 12 másodperccel a vége előtt még úgy volt, hogy két pontot szerez a magyar EBEL-csapat a kiváló Villach ellenében. ”Érdekes volt a játékvezető ítélete az utolsó kiállításnál – értékelt a kanadai tréner az albavolanhockey.hu-n. – Amit a túloldalt befújt, azt nálunk nem. De nem is ez a lényeg, hiszen lehet, hogy jól játszott a csapat, ez azonban még mindig nem elég. Megfizetjük annak az árát, hogy nem vagyunk elég határozottak sem a saját, sem az ellenfél kapuja előtt. Még mindig javulnunk kell, ha el akarjuk érni a rájátszást, a fiúknak oda kell tenni magukat olyan szituációkban, mint amilyen a második bekapott gól volt, tizenegy másodperccel a vége előtt.”

A csapatkapitányt, Tokaji Viktort is bosszantották az események, de már előre tekintett: az Innsbruck ellen két pontot akar szerezni a csapat.

AVSHCI 2

Az Innsbruckot pénteken a Znojmo csapta szét. A 6-2-re végződő mérkőzésen mutatkozott be a vendégeknél a Ljubljanából igazolt Jeff Ulmer, kiválóan, hiszen mindkét gólban alaposan benne volt, 1+1-gyel zárt. Az innsbruckiak továbbra is nélkülözik első számú kapusukat, Adam Munrót, miként ezt a túrát az ex-NHL-es cseh bekk, Marek Malik is kihagyja.

A Fehérvár várhatóan nem változtat a felállásán, és a kapuban is Hetényi Zoltán kezd, de Marty Raymondot ismerve, ezekben az ügyekben még bármilyen változás elképzelhető a kezdésig.

A 17.30-kor kezdődő mérkőzést a Sportklub Tv nem közvetíti, így remélhetőleg online nézhető lesz a Fehérvár Médiacentrum oldalán.

Fehérvár–Innsbruck 3-2

   

Fontos két pontot szerzett a magyar EBEL-csapat a légiósai vezérletével.

A Fehérvár nagyon korán, a 25. másodpercben vezetést szerzett, három a kettőre támadtak a hazaiak, a középre betett korongra pedig Sertich érkezett és belőtte Machreich kapujába. Néhány perccel később Yellow Horn került nagyon közel első találatához, de a játékvezetők nem ítéltek gólt a videobírózás után. A harmad közepén Naglich kiállítása után emberelőnyben játszhatott az Innsbruck, fel is álltak öt a négyre, ám kivédekezték az emberhátrányt a fehérváriak. A vendégek legnagyobb helyzete Salazar előtt adódott, ám Hetényi Zoltán védett, a vendégek amerikai támadóját pedig kisbüntetést kapott az utolsó percben.

A második harmadot emberelőnyben kezdhette a magyar EBEL-csapat, de kihasználatlanul maradt. A 23. percben újabb fehérvári előny következett, ahol már sikerült beszorítani a vendégeket, ám gól ebből sem született. A harmad legnagyobb hazai lehetősége Sikorcin előtt adódott, amikor négy a négy ellen játszottak a csapatok. A játékrész végén viszont egy perc alatt kétszer is betaláltak az innsbruckiak, előbb Höller, majd Schennach talált be Hetényi kapujába.

A harmadik harmad első felében két emberelőny is adódott a fehérváriak előtt, ám mind kimaradt, de a teljes létszám elleni játék során is a magyar EBEL-csapat dominált. Másfél perccel a rendes játékidő vége előtt Marty Raymond lehívta Hetényi Zoltánt, 25 másodperccel később pedig Yellow Horn megszerezte a Fehérvár és önmaga második gólját, ezzel hosszabbításra mentve a találkozót. A ráadás második percében újra villant a légióssor, Banham révén megszerezte a két pontot a Fehérvár, ezzel megerősítette a kilencedik helyét a tabellán és megközelítette két pontra a Klagenfurtot.

SAE_6048

Fotó: Soós Attila (archív)

EBEL, 2618 néző. Játékvezetők: Berneker, Nikolic, Nothegger.
Hetényi Z.: 92,9% (Bálizs)
K
Machreich: 92,1% (Litterbach)
Pozsgai, Jackman, Benk, Sarauer, Banham
1
Pedevilla, Sims, Donati T., Donati J., Mössmer
Sertich, Varga, Yellow Horn, Naglich, Magosi
2
Pittl S., Lindner, Höller, Jurik, Salazar
Szirányi, Tokaji, Kovács, Sikorcin, Mihály
3
Switzer, Stern, Hanschitz, Ulmer, Schennach
Hetényi P., Kiss, Nemes, Erdély, Kocsis
4
Ebner, Frischmann, Echtler, Steiner, Hörtnagl
Marty Raymond, Rob Pallin
E
Daniel Naud, Wolfgang Kontschieder
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:25 FHA Sertich Naglich Yellow Horn
1-1 36:23 HCI Höller Salazar Jurik
1-2 37:22 HCI Schennach Donati J. Donati T.
2-2 58:55 FHA Yellow Horn Jackman Naglich
3-2 61:45 FHA Banham Sertich Naglich
38 Kapura lövések száma 28
8 Kiállításpercek 14

A Fehérvár–Innsbruck képei

   

További képekért kattintsanak ide.

A Fehérvár–Innsbruck góljai

   

Az öt gól a Laola Tv összefoglalásában megtekinthető itt és itt:

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum