Elválik, milyen a csapat karaktere

   

Nagyon fontos mérkőzés következik a Fehérvár életében, a helyzetével elégedetlen Klagenfurt három győzelem után érkezik a kétszer zakózó Volánhoz. A magyar csapat hazai, az osztrák idegen pályán nyújt gyenge teljesítményt a szezonban. 

Az első komolyabb völgybe jutott a csapat, a nemzetközi szünet előtt és után is nagy arányú vereséget szenvedett. Tragédia nincs, Villachban és Grazban is ki lehet kapni, akár még hat kapott góllal is. De előbb-utóbb fel kell állni, hogy ne kezdjen kapkodni játékos, szurkoló. A Klagenfurt ellen nem lesz ez könnyű feladat, de ebben a ligának ennek a csapatnak nincs könnyű feladat, ezt megszokhattuk, és ez jó.

A KAC 4 ponttal előzi meg a Volánt, de 2 meccsel többet is játszott. Ha pénteken nyerni tud Marty Raymond csapata, megakadályozza Kochékat a szökésben, ha viszont ellenfelünk távozik győztesen, egy kicsit távolabb kerül. Az egymással való összevetésben jól áll idén a Fehérvár, hiszen 3-2-re nyerni tudott Klagenfurtban, ami óriási dolog. Ugyanakkor ne feledjük, a mostani csapat már nem az a KAC, a sérültek nagy része felépült, s kezdenek formába lendülni. Három hazai győzelmen vannak túl, igaz, a mezőny alsó feléhez tartozó csapatokat is csak nehezen gyűrték le.

Az EBEL hivatalos honlapján Rob Pallin, a Fehérvár másodedzője nyilatkozott a meccs előtt: „Szerdán egyértelműen a Graz volt a jobb csapat. Nekünk a játék minden elemében javulnunk kell. Most elválik, milyen a csapat karaktere, hogy pénteken a megfelelő módon reagál-e a szerdai meccsre. A KAC nagyon erős csapat, és biztos vagyok benne, hogy hozzánk hasonlóan szeretne előrébb lépni a táblázaton. Szoros meccs lesz, meg fogjuk nehezíteni a klagenfurtiak életét.

AVSHCI

Ugyanitt az ellenfél osztrák válogatott csatára, David Schuller fejtette ki véleményét: “A Znojmo ellen jól kezdtünk, jól is játszottunk, az ellenfelet nyomás alatt tartottuk, az első szünetben már vezetnünk kellett volna. Aztán a középső harmadban egyszerre mindent kidobtunk a szemétbe, az ellenfelünk pedig hideg fejjel kihasználta a hibáinkat. De összekaptuk magunkat, és a végén megérdemelten nyertünk. Fehérváron sosincs könnyű dolgunk, nagyon nehéz nyerni ellenük az otthonukban. Egészen más hokit játszanak, mint a Znojmo, erősen védekező felfogásban lépnek jégre, és türelmesen várnak a kínálkozó alkalmakra. Egyszerű játékot kell játszanunk, és elsősorban az ellenfél kapuja előtt nagyobb határozottságot mutatnunk.”

Jó hír, hogy Benk András visszatér a csapatba, így a Fehérvárból Németh Attila kéztörés és Tokaji Viktor lábsérülés miatt hiányzik, a vendégeknél az egyik legjobb bekk, Thomas Pöck nem áll rendelkezésre. A kapuban minden bizonnyal Rajna Miklós néz farkasszemet Swettével. Ne feledjék, a Sapa Fehérvár AV19 fontos ügyek mellé állt.

A mérkőzés 19:15-kor kezdődik, a Sportklub Tv nem adja, így a Fehérvár Médiacentrum online közvetítését követhetik az érdeklődők számítógépen.

Fehérvár–Klagenfurt 2-5

   

Bosszantó mérkőzésen sima vereség. Hullámvölgybe került a Volán, most kell igazán türelmesnek lenni és szeretni ezt a fiatal csapatot.

A védelemben két meglepő változtatás is történt. Ric Jackman és Kiss Dániel kikerült a csapatból, előbbi helyére Varga Arnold került az első sorba Andy Sertich párjaként, míg az 1994-ben született Reiter Attila lett a hetedik hátvéd, újoncként. További módosítás, hogy Kovács Csaba és Benk András helyet cserélt, így a sérülés után visszatérő Benk került a második sorba, két légiós mellé.

Sokkal jobban kezdte a meccset a Volán, több komoly helyzetet is kialakítottak a csatárok Swette kapujánál, nagyjából háromszor gólszerzési lehetőség is adódott. A bírópáros a 9. percig bírta elviselni, hogy nem szól bele a mérkőzésbe. Ekkor egy hazai támadás közbeni hétköznapi szúrkapiszka miatt ítéltek páros kiállítást, majd a buli után négy másodperccel Kovács Csabát szórták ki. Hiába adódott a hátrányban játszó Fehérvár előtt is lehetőség, az emberelőny lejárta után egy másodperccel használta ki a fórt a Klagenfurt, Scofield lőtte át a védelmet. Egyből visszakaptuk az előnyt, sajnos nem sikerült kihasználni. Nem sokkal később egy percen belül két gólt lőttek a vendégek, s ekkor félő volt, hogy hamar eldől a meccs. Swette kapujánál alakult ki tömörülés, gyömöszölés, amely végén általános elképedésre Orbán Attilát kiállította az osztrák bírópáros.

A tiszta gólokat nem mindig észlelő, valamint a senki más által nem látható szabálytalanságok, a kapus által nem birtokolt korongok elnézése és a kapu előtti tömörülések megítélésének nagymestere, azaz Podlesnik és Erd együttes nevezése erre a mérkőzésre, előre rossz ómen volt. Na de ennyit a bírókról, bár ők is bosszantóak voltak, de egyszerűen csak ennyi. Közük nem volt ahhoz, hogy a Volán védelme nem zárt jól ezen az estén és csatáraink sokáig nem voltak képesek gólt lőni. Lement ez az elátkozott első harmad 0-3-mal.

A középső húsz percben megint csak a Volán kezdett jóval erősebben, de a gól nem jött össze. Nem úgy a másik oldalon, ahol bármit csináltak ezen az estén, az jól sült el. Egy védekezésből előrevágott korong éppen a cseréből belép Scofieldhez került, aki meglőtte harmadik gólját. Colton Fretter négygólos vezetés birtokában sem nyugodott meg, úgy vágta palánkhoz hátulról Varga Arnoldot, hogy a fiatal magyar hátvédnek dőlt a vér az orrából. Mindez hőseinket nem zavarta, magukban fütyörészve nézték tovább az eseményeket még hosszú másodpercekig, miközben a másik oldalon feküdt a jégen a csatár, a játéktéren pedig már tócsában állt a vér. Ettől megijedhettek, mert a vonalbírókkal történt tanácskozás után arra az elhatározásra jutottak, hogy mégiscsak történt valami, Fretter mehetett zuhanyozni. Nem volt vidító az ötperces előnyben mutatott játékunk sem, de Andy Sertich átlövése eredményes volt, a légiós meglőtte első gólját a magyar csapatban. Közel volt a 2-4 és az 1-5 is, így az 1-4-es harmadzárás végső soron igazságosnak mondható.

A Klagenfurtnak komoly építkezési tervei már nem maradtak a harmadik harmadra, addig is jobbára a mi hibáinkra alapoztak. Sajnos amíg egy meccsen több olyan gólt is kapunk, mint amilyen például az ötödik volt, nem fogunk pontot szerezni. Némi gyógyírt jelentett Sarauer emberelőnyös gólja, és hogy a végét ismét jól meghúzta a csapat. De igazából ez volt az a találkozó, ahol a vége felé szíve szerint már mindkét csapat önhatalmúlag vetett volna véget a küzdelemnek. Hatvan perc alatt egy szál szerencse sem jutott az egyébként jól sem játszó Volánnak, még az utolsó pillanatokban sem. Biztosak lehetünk benne, hogy ennél a KAC is nehezebben megszerzett két pontra számított. Minden szempontból bosszantó két óra volt ez.

EBEL, 3396 néző. Játékvezetők: Erd, Johnston, Németh.
Rajna: 68,8% (Bálizs)
K
Swette: 88,9% (Weinhandl)
Sertich, Varga, Sarauer, Naglich, Mihály
1
Iberer, Siklenka, Lammers, Koch, Lundmark
Szirányi, Pozsgai, Benk, Yellow Horn, Banham
2
Reichel, Schumnig, Fretter, Spurgeon, Scofield
Hetényi, Orbán, Kovács, Sikorcin, Magosi
3
Furey, Ratz, Geier, Schuller, Geier'
Tóth, Reiter, Nemes, Kocsis
4
Isopp, Kreuzer, Pirmann, Schellander, Berr
Marty Raymond, Rob Pallin
E
Christer Olsson, Dieter Kalt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 10:22 KAC Scofield Siklenka Schuller
0-2 13:28 KAC Scofield Fretter Spurgeon
0-3 14:29 KAC Koch Lammers Lundmark
0-4 30:59 KAC Scofield Furey
1-4 35:21 FHA PP Sertich Benk Banham
1-5 43:21 KAC Lundmark Pirmann Furey
2-5 54:31 FHA PP Sarauer Yellow Horn Banham
- Kapura lövések száma -
8 Kiállításpercek 41

A Fehérvár–Klagenfurt képei

 

További képeket itt láthatnak.

A Fehérvár–Klagenfurt góljai

   

A Laola Tv gólösszefoglalója az 5-2-re elvesztett EBEL-meccsről.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum